Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam60
Toplam Ziyaret771571
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ÜRETİCİ KADMUT ÜRETİCİ KADINLARI VE GENÇLERDEN İZMİR'E YAINLARI VE GENÇLERDEN İZMİR'E YARDIM

MUT ÜRETİCİ KADINLARI VE GENÇLERDEN İZMİR'E YARDIM

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi'nin destekleriyle pazar yeri haline getirilen tarihi Taşhan'ın üretici kadınları, depremle sarsılan İzmir'e bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi. Zeytinyağından salçaya, temizlik malzemelerinden battaniyeye kadar birçok ürün depremzedeler için özenle hazırlandı.
Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi'nin destekleriyle pazar yeri haline getirilen tarihi Taşhan'ın üretici kadınları, 6.8'lik depremle sarsılan İzmir'e bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi. Taşhan Kadın Üretici Pazarı ve Mut halkı, İzmir için tek yürek oldu.
İzmir'in Seferihisar açıklarında 6,9 büyüklüğünde gerçekleşen ve büyük yıkıma sebep olan depremin ardından Mut Taşhan'daki kadın üreticilerin öncülüğünde, Mut halkının İzmir'e destek için hazırladığı koliler yola çıktı. Taşhan'da bulunan Kadın Üretici Pazarı'nda emeklerini sergileyerek geçimlerini sağlayan kadınlar ve Mut halkı, İzmir'e yardım göndermek için birlik oldu ve ürünler İzmir'e doğru yola çıktı.
Depremzedelere yardımcı olmak ve depremin yaralarının sarılmasına katkı sunmak isteyen Mut'lu kadınlar ve gençler, Taşhan'daki Kadın Üretici Pazarı'nda sergileyip, sattıkları ürünlerden İzmir için koliler hazırladı. Hazırlanan yardım malzemelerinin içerisinde zeytinyağı, zeytin, salça, bulgur gibi gıda maddeleri, temizlik malzemeleri, battaniye, tek kullanımlık tabaklar ve bardaklar, halı ve giyecek gibi malzemeler yer alıyor.
Meclis Üyesi Arslan: “Kadın esnaf arkadaşlarımız, kendi ürünlerinden koliler oluşturdu”
Mut Meclis Üyesi Selahattin Arslan, kadın üreticilerin kendi emekleri ile hazırlayıp, Taşhan'da sattığı ürünlerden İzmir'e de gönderdiklerini belirterek, “Taşhan'daki Üretici Kadınlar Pazarı'nda, kendi ürünlerini pazarlayan kadın arkadaşlarımız, kendi ürünlerinden koliler oluşturdular. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığımız aracılığıyla bu kolileri İzmir'deki depremzede vatandaşlarımıza iletmek amacıyla teslim ettiler. Bütün Taşhan'daki üretici kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Kadın üretici Isbaha: “İzmir'in yanındayız”
Mut Taşhan Kadın Üretici Pazarı'ndaki stant sahibi Fatma Isbaha, “Mut Taşhan olarak İzmir'deki arkadaşlarımıza yardım gönderiyoruz. Erzaklarımız var. Yiyecek, giyecek, battaniye tarzında. Mut Taşhan üretici kadınları olarak desteklerimizle yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bize yardımları ve destekleriyle biz de onlara destek oluyoruz” diye konuştu.

112 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın