Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam624
Toplam Ziyaret772563
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

2021 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI 1. NCİ OTURUMU YAPILDI

2021 YILI İLK MECLİS TOPLANTISI 1. NCİ OTURUMU YAPILDI

Mut Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; üçü ek gündem olmak üzere, 11 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edilirken; Denetim Komisyonu için ise seçim yapıldı.
Belediye Sinema ve Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Mut Belediyesi 2021 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı; yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Volkan Şeker, herkesin yeni yılını kutladı ve 2021 yılının hayırlı olmasını diledi. 2020'nin zor süreçlerden geçtiğimiz bir yıl olduğunu belirten Başkan Şeker, bir an önce salgından kurtulmayı diledi. Şeker, "İnşallah bu illetten, bu virüsten de tez zamanda kurtuluruz. Hepimiz şunu anladık, koronadan önceki her günün bir bayram olduğunu. Her günün, yani farklı bir hayatın, özgürlüğün ne demek olduğunu. Birbirimize daha sarılarak, sevgiyle yaklaşmanın güzel olduğunu anladığımız bir an oldu. Tabi bedeli ağır oldu. Hem Türkiye ekonomisi, hem insanların maddi manevi; ama inşallah tez zamanda kurtuluruz" dedi.
Yılın ilk Mut Belediyesi Meclis Toplantısında üçü ek gündem olmak üzere 11 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem arasında, şu maddeler yer aldı:
1) Belediyede çalışan 15 sözleşmeli memurun sözleşmesinin yenilenmesi ve sözleşmeli personele verilecek ücret.
Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
2) 2021 bütçesinin yapılmasının ardından, Yerköprü Şelalesi ve Tabiat Anıtı işletmesinin Mut Belediyesine geçmesiyle, işletmede kullanılacak giderler için ek bütçe yapılması.

Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
3) Belediyenin bir önceki yıl gelir giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu oluşturulması.
Görüşülen gündem maddesi gereği gizli oyla seçim yapıldı. Yapılan seçim sonucunda; MHP'den Durmuş Ali Çetin ve Ahmet Çetin, Ak Parti'den Nazmi Perçemli, CHP'den Mehmet Yıldız ve İyi Parti'den Kadir Ünal olmak üzere 5 meclis üyesi 2021 Denetim Komisyonu'nu oluşturdu.
4) Nikah hizmetleri ve evlendirme işlemleriyle ilgili ücret tarifelerinin belirlenmesi.
Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
5) 2021 yılı Meclis tatil ayının ve toplanma gün ile saatinin belirlenmesi.
Belediye Başkanı Volkan Şeker'in önerisiyle tatil olmaması kararlaştırılırken; toplanma gün ve saati yine önceki gibi her ayın ilk iş gününde saat 15.30'da yapılması oybirliğiyle kabul edildi.
6) Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katılımlarından dolayı ödenen Huzur Hakkı'nın belirlenmesi.
Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
7) Zabıta personeline ödenecek aylık maktu fazla ücretlerinin belirlenmesi.
Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
8) Komisyondan gelen Tarife Raporunun görüşülmesi.
Madde, oybirliğiyle kabul edildi.
9) Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet kanal kazıcı yükleyici (Beko Loder) alınması ve sıcak asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere 4 milyon 500 bin TL'lik kredi kullanımı için borçlanma yetkisi istenmesi.
Madde, tüm komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.
10) Doğancı Mahallesinde artan elektrik ihtiyacı için trafo yeri belirlenmesi ve tahsis işlemi.
Madde, İmar Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
11) Barabanlı Mahallesinde bulunan bir parsel için İmar Plan Tadilatı yapılması.
Madde, İmar Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
Yılın ilk belediye meclis toplantısının birinci birleşimi, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.
Meclis toplantısının ikinci birleşimi, Perşembe günü gerçekleştirilecek.

113 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın