Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam700
Toplam Ziyaret772639
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ERİĞİ YURTDIŞI TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

MUT ERİĞİ YURTDIŞI TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Mut Eriği artık Rusya ve Dubai pazarlarında yerini aldı. Şuan kilosu 150 liradan alıcı buluyor. Türkiye'de ise, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya tezgahlarında yerini aldı.
Mut'ta ilk çıktığında kilosu 500 TL'den alıcı bulan eriğin kilosu 150 TL'den alıcı buluyor. Bu da üreticinin yüzünü güldürüyor.
Mersin Büyükşehir Mut Sebze ve Toptancı Hali Derneği Başkanı Mehmet Ali, yaptığı açıklamada, “can ve papaz eriğinin ana vatanı ilçemizdir. Bu yıl ilk turfanda kilosunun 500 liradan alıcı buldu. Şuan ise kalitesi ön plana çıkan erik artık Rusya ve Dubai pazarlarında yer bulurken, Türkiye'de ise İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya illerinde kilosu 150 liradan satılıyor” dedi.
Bu yıl ilçe genelinde 15 bin dönüm araziden 40 bin ton erik rekoltesi beklediklerini ifade eden Mehmet Ali Acar, “Erik üretimi genelde ilçede Kıravga, Aşağı köselerli, Elbeyli, Fakırca, Haydar, Hisar, Irmaklı, Kadıköy, Köselerli, Yukarı köselerli, Barabanlı, Evren, Kelceköy, Kurtsuyu ve Hamam köylerinde yapılıyor. Mut'ta yetişen can ve papaz eriği, aroması, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor” dedi.

İlçede üretilen eriğe taleplerin çok olmasının üreticiyi mutlu ettiğini belirten Acar, “Mut'un mikroklima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir aroması, lezzeti ve görünümü var” diye konuştu.
Hasat edilen ürünlerin piyasaya girmesiyle erik fiyatında fazla bir değişiklik olmadığını ve üreticiden şu an 150 TL'den alıcı bulmaya devam ettiğini belirten Acar, örtü altı eriklerin Mut Belediye Toptancı Hali'nde özel olarak paketlendikten sonra, Rusya ve Dubai'ye ihraç edildiğini, Türkiye'de ise, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya başta olmak üzere talebe göre kilosunun 150 liradan satılmakta olduğunu ifade etti.

139 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın