Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam496
Toplam Ziyaret772435
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN ŞEKER 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN ŞEKER 2 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, ilçedeki basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başkan Şeker toplantıda, 31 Mart yerel seçimleriyle Belediyede göreve gelmesinin ardından geçen 2 yıllık süreci değerlendirdi. 2'inci yılın ardından Belediye olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalar konusunda basın mensuplarına bilgiler veren, açıklamalarda bulunan Başkan Şeker; basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Mut'a en iyi hizmet verebilmek için mücadele etmeye çalıştığını ifade eden Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, göreve gelmesiyle Belediyedeki 2 yıllık süreci değerlendirdi.
"Göreve geldiğimizde kötü durumdaydık."
"Esnaf borcumuz kalmadı. Devlete borcumuz düzenli ödeniyor."
Göreve geldiklerinde kötü bir durumda olduklarını söyleyen Başkan Şeker, "24 ay öncesinden başlayan bir sürecimiz var. Göreve geldiğimizde kötü bir durumdaydık. Çok ayrıntılara girmeden 24 aylık süre içerisinde Belediye icraatı değil bu kesinlikle, böyle bir şey söylemiyorum; ama esnaf borcumuz hemen hemen hiç kalmadı. Devlete olan borcumuz da aylık düzenli olarak ödeniyor" dedi.
Başkan Şeker, 24 aylık süreçte Belediye olarak yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi: "24 aylık süre içerisinde 14 tane yeni araç kazandırdık belediyemize. Onun dışında 56 tane hem spor aletli hem de çocuklarımızın eğlenebileceği park yaptık. Kilometrelerce kare bahçe yolunda, onda çok iyi gidiyoruz, şartlara göre. Neticede tarım bölgesiyiz. Tarım Müdürlüğümüz aracılığıyla 16 tane köye çok yüklü miktarda sulama borusu desteğimiz oldu. Onun dışında, dediğim gibi kilometrelerce kare bahçe yollarının yapımında çok yol aldık. Köyün her türlü sorununda varız. İmamevi, cami, cami minaresi, köprü. 17 tane köprü yaptık. Büz ve menfez olayında çok hızlı ilerliyoruz. Şimdi diyeceksin ki, 2021 yılında yapılanlar bunlar mı? Ama biz 102 mahallesi olan 2 bin 876 km2 tamamen tarım bölgesi olan, Mut'ta yaşayan herkesin de köylü olduğu bir memleketteyiz. Dolayısıyla bizim en uzak, en ücra köşedeki köylümüze yapabileceğimiz 50 bin liralık, 100 bin liralık, 150 bin liralık her yardım bana göre bir hizmet yerine geçmektedir. Bu 24 aylık süre içerisinde 3 ay gibi bir süre içerisinde Karaekşi, Yerköprü, Alahan, Darısekisi gibi yerlerin tahsissini aldık."

“Mali disiplini sağladık."
Şu anda 6 projelerinin bulunduğunu söyleyen Şeker, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu projelerden bir tanesi hazırladık hemen hemen bitti, ödeneği hazır. Mesela Darısekisi'nin etrafını çevirerekten 8-16 arasında bir çeşme, ahşaptan bir kahvehane yapıp orayı faal hale getireceğiz. Bu 24 aylık sürede en büyük sağladığımız bana göre, Volkan Şeker olarak inandığım; mali disiplini sağladık. Bugün aktif halde 30'dan fazla aracımız kiralama yöntemiyle Mut halkına hizmet vermekte. Soğuk asfalt şantiyesi, parke üretim tesisi, büz üretim tesisiyle alakalı işlemleri tamamladık; sadece Mut Belediyemize ait bir arsamız olmadığından dolayı, şimdi arsa üretmek için çalışmalarındayız. 24 aylık sürede bana göre çok güzel bir zevkli inandığımızı yaşayabildiğimiz yapabildiğimiz bir pozisyonda olduğumuzu düşünüyorum.”

"Akın akın Mut'a geliyorlar."
İlçenin tarım ve sanayileşmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Şeker, "Türkiye için şu an zirve bir ilçe. Türkiye'nin her tarafından akın akın bu memlekete geliyorlar" dedi.
Şeker, konunun devamında, "Ben göreve geldikten sonra 8 civarında zeytinle alakalı fabrikasyon bir sistem kuruldu, bizlerin de desteğiyle. Şu anda Mut'a kurutma fabrikası ve soğuk hava deposu da yapılmakta. Devletimiz bu konuda zaten inanılmaz bir desteği var. Bu destekler sayesinde de Mut; ben öyle tahmin ediyorum ki 3-5 sene içerisinde fabrikasyon sisteminde, kendi ürünlerimizi işlemede çok önde olacağına inanıyorum. Şu anda yapılıyor zaten. 8 tane zeytinyağı fabrikası zaten faal duruma geçti. Bir tanesi de geçmek üzere. Yani onun dışında kurutmayla alakalı sık sık bizle görüşenler var. Ben en önemlisinin de şu olduğunu düşünüyorum; organize sanayinin elektrik hattı haziran ayında bitecek hayırlısıyla . Elektrik verilmeye başlanacak. Parselleri yapıldı. Yolları belirlendi. Altyapı çalışmalarına başlayacağız organizeyle alakalı. Şu anda 57 tane başvuru var, organizeden yer almak isteyen. Tabi bunların hepsi ciddi anlamda yatırımcı mı, ciddi anlamada bu işi değerlendirecek insanlar mı, onların içinden bakacağız. 5. Bölge teşvik bölgesi burası. Muhteşem destekler var. Dolayısıyla buraya akın akın insanların geleceğini düşünüyorum. Organize, işsizliğe çözümde, insanlara istihdam olabilmede en büyük alternatif diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"Pandemide halkımızın yanındaydık."
Pandemi sürecinde Belediye olarak yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Şeker, "Pandemi süreci başladığı günden beri bir gün olsun taviz vermeden halkımızın sürekli yanında olduk. Uyarılarda tedbirlerde sürekli zabıta birimimizle beraber takipteydik" dedi.
"Son 2-3 haftadaki hareket, bir yıldaki mücadeleye denk."
Şeker, pandemi yardımlarıyla ilgili şunları söyledi: "Tabi bu pandeminin verdiği ekonomik kayıplara ve sıkıntılara, devletimiz müthiş derecede zaten el koydu. Yani Mut'a gelen yardım inanılmaz derecede güzeldi. Bizde Mut Belediyesi olarak, sadece şu iki hafta içerisinde 750 tane gıda paketi yardımımız oldu. Zaten 100 tane mahallemiz var. Maske dağıtımına kutursal bazda yetişemiyoruz. Dezenfektede çok iyi gidiyoruz. Toplu yerleri sürekli ilaçlama yapıyoruz. Ayrıca evlerden telefon geldiğinde, apartmanlara, onlara habersiz gidilmez zaten; ilaçlama, gıda yardımı, maske ve tedbirlerimizde çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Şu son 2-3 haftada yaptığımız hareket, neredeyse bir yıldaki mücadeleye denk desteğimiz oldu halkımıza. Bu pandemi süreci devam ettiği sürece, belediye olarak hem tedbirleri uygulamada, hem de ihtiyaçlara cevap verebilme konusunda halkımızın sürekli yanındayız."
Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker'in ilçedeki basın mensuplarıyla yaptığı toplantı; gazetecilerin sorularının yanıtlanması, karşılıklı fikir alışverişi ve yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.

222 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın