Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam489
Toplam Ziyaret786224
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YILIN İLK BAL VE POLEN HASADI YAPILDI

YILIN İLK BAL VE POLEN HASADI YAPILDI

Erdemli ilçesinde arıcılar yılın ilk bal ve polen hasadını yaptı. Sıfır rakımından iki bin rakımında bulunan
Eğriçayır Yaylası'na kadar neredeyse dört mevsim bal hasadı yapılabilen bölgede, yılın ilk bal ve polen hasında renkli görüntüler oluştu.
E-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi'nden faydalanıp Erdemli Belediyesi ile iş birliği yapan arıcılar yaptıkları çalışmalarda emin adımlarla ilerliyor. Salgınla mücadele döneminde arı ürünlerine talebin artmasıyla üretime hız veren arıcılar, e-Ticaret üzerinden aracısız olarak vatandaşa kaliteli ürünleri ulaştırıyor.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 2021 yılının ilk bal hasadını yaptıklarını kaydetti. Tollu, Eğriçayır balının ödüllü olduğunu kaydetti.
Erdemli ilçesinin deniz sahilinden 2 bin 500 rakıma kadar sınırı bulunduğuna dikkat çeken Başkan Tollu şunları söyledi; Senenin ilk bal ve polen hasadını burada gerçekleştireceğiz. Girişimcilerimizi bir kez daha canı gönülden tebrik ediyoruz. Çünkü altını çizerek belirtmek istiyorum ki burada üretilen ballar elbette Erdemli'mize ekonomik olarak çok ciddi katkı sağlayacak. Ama aynı zamanda dünya pazarıyla buluştuğu içinde ülkemize döviz kazandıracak. Şu anda ne kadar dövize ihtiyacımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada ürettiğimiz bal ve türevleri ile polenlerin pandemiden dolayı insanlarımızın sağlığı açısından da çok önemli olduğunu biliyoruz.

133 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın