Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam531
Toplam Ziyaret779159
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KAYISI İHRACATINDA REKOLTE BEKLENTİSİ

KAYISI İHRACATINDA REKOLTE BEKLENTİSİ

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan ilçemizde, bu yıl 150 bin ton rekolte ve 80 bin tonluk ihracat hedefleniyor.
Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mut'ta kayısı hasadının başlamasıyla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, “ihracatçı firmaların ilçemize geldiğini ve alıma başladıklarını, şu an 20 ihracatçı firma ile Rusya ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapılıyor“ dedi.
Çağatay ve Aldeniz cinsi kayısıların yurt içine ve Trintina cinsi kayısıyı ihracata gönderildiğini belirten Acar, kayısı piyasasının şu anki kilo fiyatının 10 ila 15 lira arası olduğunu söyledi.
Bu sezon erikte sezonun 10 lirayla kapandığını vurgulayan Acar, “Erik üreticimiz emeğinin karşılığını aldı, inşallah Kayısı üreticimizde fiyatlar bu düzeyde seyrettiği sürece emeğinin karşılığını alacağını ümit ediyoruz“ dedi.
Sebze halinin artık yeteri kadar hizmet veremediğini de dile getiren Acar, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan bu konuda yardım bekliyoruz. Mut'a yeterli olacak yeni bir sebze meyve halinin bir an önce yapılmasını bekliyoruz“ dedi.

88 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın