Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam221
Toplam Ziyaret771732
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİR'DEN SAHİL ŞERİDİNE SEYYAR TUVALET

BÜYÜKŞEHİR'DEN SAHİL ŞERİDİNE SEYYAR TUVALET

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara hijyenik ortam sunmak için seyyar tuvalet uygulamasını başlattı. Park ve Bahçeler, Muhtarlık İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Dairelerinin iş birliğiyle geliştirilen projeyle Adanalıoğlu'ndan başlayarak Silifke Yeşilovacık'a kadar sahil şeridinde yoğunluğun olduğu 22 noktaya seyyar tuvaletler yerleştirildi. İlk etapta bir erkek bir kadın olmak üzere toplam 44 tuvalet kullanıma açıldı. İlk defa uygulanan projeden memnun kalınması halinde uygulama alanı genişletilerek tuvaletlerin sayısı artırılacak.
Tuvaletlerde su tasarrufu sağlanıyor Çevreci anlayışla geliştirilen seyyar tuvaletlerde malzemelerin tek kullanımlık olmasının yanı sıra ayak pompasıyla çalışan musluk sayesinde su tasarrufuna da dikkat edildi. Seyyar tuvaletlerin içerisinde pisuar, atık su tankı, sıvı sabun, tuvalet kağıdı ve tek kullanımlık klozet kağıdı bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi'nde görev yapan Mehmet Sipahioğlu, vatandaşların seyyar tuvaletlerden memnun kaldığını belirterek, "Projemiz Adanalıoğlu'ndan başlıyor. Yeşilovacık'a kadar bütün il geneli sahil plajlarını kapsıyor" dedi.
Su tasarrufunun da sağlandığını ifade eden Sipahioğlu, "Dıştan kilitsiz sadece içten kilitli. Vatandaş içeri girdiği zaman kendini kilitleyebiliyor. Pisuar, atık su tankımız, ayak pompasıyla çalışan musluğumuz, sıvı sabunumuz, tuvalet kağıdımız ve aynı zamanda klozet kağıdımız olmak üzere tamamıyla Avrupa'daki adı 'Hijyen Tuvaleti' adı altında uygulanan bir projedir. Ayak pompasıyla çalışan musluk sayesinde suyun açık kalma durumu da yok" diye konuştu.

79 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın