Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam383
Toplam Ziyaret771894
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÇKA'DAN OSB'YE DESTEK

ÇKA'DAN OSB'YE DESTEK

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 yılı Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Mut Ticaret ve Sanayi Odasının "Mut Organize Sanayi Bölgesi Alçak Gerilim Elektrik Şebekesi Yapımı" projesi için ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve Oda Başkanı Mehmet Gürsel Aydın arasında sözleşme imzalandı.
Mut OSB'nin alçak gerilim ve orta gerilim elektrik altyapını sağlayarak, faaliyete geçmesini hızlandırmayı amaçlayan proje ile Mut'ta mevcut sanayi kapasitesinin ve karlılığının arttırılması, mevcut tarımsal üretiminin devamlılığının sağlanması, dolayısıyla tarımsal ürünlere talep oluşturulması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla, Mut OSB 1. Etap çalışması ile 23 sanayi işletmesinin elektrik ihtiyacı karşılanacak; OSB bünyesinde yaklaşık 1800 kişinin istihdam edilmesi, bölgedeki ve bölge dışındaki yatırımcı kuruluşların OSB'ye yatırım yapmaları sağlanacak.
12 ay sürecek projenin ortakları, Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediyesi. Toplam bütçesi 2 milyon 780 bin TL olan projenin, 2 milyon 85 bin TL'si ÇKA tarafından karşılanacak.

193 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın