Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam475
Toplam Ziyaret772414
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SEÇER: "KAÇAK SU TESPİTLERİNDEN CEZALAR AFFEDİLMEYECEK"

SEÇER: "KAÇAK SU TESPİTLERİNDEN CEZALAR AFFEDİLMEYECEK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kurban bayramı münasebetiyle yaptığı ziyaretlerde halktan gelen su sıkıntısı şikayetleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede mevcut su kaynaklarında yaşanan su sıkıntısının bulunduğunu ve bunun yanında özellikle yayla kesimlerinde Kaçak su kullanımının da aşırı derecede fazla olduğunu belirterek kaçak su kullananlara yazılan cezaların kesinlikle affedilmeyeceğini belirtti.
Seçer, "Altyapı noksanlıkları, demode olmuş, eskimiş altyapılar. Bunun yanında yılın getirdiği, kaynaklarda su sıkıntısı sorunu. Bu yıl bizi epey zorluyor. Bu bölgede de zaman zaman yaşanıyor. MESKİ'nin görevi sizlerin içme ve kullanım suyunu temin etmek. Sulama suyu olarak MESKİ'nin suyunu kullanamazsınız. Bu yasal olarak uygun değil, yasal değil. Biz kanunen vatandaşların, hanelerin içme ve kullanım suyunu, içtiğimiz su, kullandığımız suyu temin etmekle görevliyiz. Bu suyu biliyorsunuz kaçak olarak kullanamazsınız" ifadelerini kullandı.
Kaçak su kullananlara net bir mesaj veren Seçer, "Sen benim suyumu nasıl çalarsın? Burada yaşayan bütün vatandaşların hakkı o su. Şimdi suyumuzu çaldıkları gibi bir de usulüne uygun kullanmıyorlar. Yani bir hata bir günah. Üzerine ikinci hata ikinci günah. Yani bir suyu çalıyor bir de gidiyor onu bahçe sulamada kullanıyor. Öbür tarafta kullanacak su bulamıyoruz. Banyo yapacak, içecek, temizlik yapacak su bulamıyoruz ama orada hortumu takmış musluğa, açmış sonuna kadar, bahçeye salmış. Nasıl olsa para ödeyen yok. Sayaç yok ya da sayacı bozulmuş, çalışmıyor. Her şeye müsamaha gösteriyoruz ama kaçak tespitlerinde asla cezalar affedilmeyecek. Yasa ne diyorsa onu yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

74 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın