Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam265
Toplam Ziyaret779579
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ARTİSTİK CİMNASTİK DÜNYA CHALLENGE KUPASI BAŞLADI

ARTİSTİK CİMNASTİK DÜNYA CHALLENGE KUPASI BAŞLADI

Mersin'in ev sahipliğinde 4. kez düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası başladı. Şampiyonada 24 ülkeden 82 sporcu mücadele edecek.
Mersin 4. kez Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Cimnastik Federasyonu 2021 faaliyet programında yer alan ve bugün başlayan şampiyona, pazar günü yapılacak final yarışlarıyla sona erecek. Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı İsmail Göktekin, organizasyon öncesi milli 4 sporcuyla Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'na basın toplantısı düzenledi.
Burada konuşan Göktekin, organizasyonun, bu yıl Uluslararası Jimnastik Federasyonu takvimindeki son Dünya Challenge Kupası olduğunu dile getirdi. Japonya'da yapılacak olan Dünya Kupası öncesi son challenge kupası olmasından dolayı katılımın üst düzeyde olduğunu belirten Göktekin, organizasyona 59'u erkek 23'ü kadın 82 sporcunun katıldığını ifade etti. Olimpik takımın 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarıştığını belirten Göktekin, "Kızlarda Nazlı Savranbaşı ile 4 erkek sporcumuz yeni sezon hazırlıklarına gireceğimiz için burada yok. Takım arkadaşları burada. 2024 Paris Olimpiyatları için hedefimiz takım olarak katılmak. Dolayısıyla takım arkadaşlarının da burada Dünya Challenge Kupası'nda yarışıp finallere kalacaklarını umut ediyoruz. Final sonrasında da madalyanın iddialı isimleri arasında olacaklar" dedi.
Basın toplantısının ardından düzenlenen açılış seremonisiyle Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, eleme yarışlarıyla başladı.
Salonda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ilişkin sık sık uyarı anonsları yapıldı.
Sporcular, organizasyonun ilk gününde kadınlar ve erkekler kategorisinde gerçekleşen eleme müsabakalarında ter döktü.

66 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın