Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam518
Toplam Ziyaret772457
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİYE BADEM FİDANI DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİYE BADEM FİDANI DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesince, 'Badem fidanı dağıtımı projesi' kapsamında Aydıncık, Gülnar, Mut ve Silifke ilçelerinde, 64 mahallede 169'u kadın üretici olmak üzere 511 üreticiye toplam 16 bin 373 badem fidanı dağıtıldığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından yürütülen proje ile Aydıncık, Gülnar, Mut ve Silifke ilçelerindeki 500 ile bin 200 metre rakım aralığındaki tarım alanları üzerinde maksimum düzeyde fayda sağlanması hedeflenirken, badem yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılarak bölgede meyve yetiştiriciliği yönünden tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, dört ilçedeki 64 mahallede 169'u kadın üretici olmak üzere toplam 511 üreticiye 16 bin 373 adet badem fidanı dağıtıldı.
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, pandeminin, tarımın önemini daha çok ortaya çıkardığını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bunun farkındayız ve bölgeye özgü projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu bölge bademciliğe uygun bir bölge. Biz de burada üreticilerimizi destekliyoruz. Üreticilerimiz bu tür projelerden çok memnun olduklarını ifade ediyorlar. Fidanlarımız kaliteli, tüplü ve sertifikalı olduğu için daha fazla üretici başvurmadığına aslında pişman oluyor diyebilirim. Fidanlarımız güzel. Üreticilerimiz bunların devamını istiyor ve sayının da artmasını talep ediyorlar. 2022 yılında da tarıma olan desteklerimiz devam edecek” dedi.

83 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın