Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam669
Toplam Ziyaret772608
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BİLİM ŞENLİĞİ 3R WITH STEAM MAKER

BİLİM ŞENLİĞİ 3R WITH STEAM MAKER

İlçemiz Cumhuriyet İlkokul Sınıf Öğretmeni Nazik SABAH YILDIZ ve Şehit Ahmet Ersoy İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gülçin YILMAZ'ın kuruculuğunu yaptığı, Barabanlı İlkokulundan Hatice SOYLU'nun da ortak olduğu “3R WITH STEAM MAKER” projesi Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan ,Gürcistan , Hırvatistan, İspanya, Kuzey Makedonya ,Letonya, Litvanya , Romanya, Sırbistan ve Ukrayna'dan30 öğretmen ve öğrencileri ile yürütülmektedir. Şubat 2022'de başlayıp ,Nisan 2022'de bitecek projede ,öğrencilerde STEAM disiplinlerine karşı merak uyandırmak, öğrencilere problem çözme becerisi kazandırmak ve bir problemin birden fazla çözümü olabileceğine inandırmak hedeflenmiştir.
Ayrıca “Ben yaptım, biz yaptık” özgüvenini kazandırmak, üretimin ve merakın hazzını yaşama fırsatı vermek, grup çalışması deneyimi kazandırmak da projenin hedefleri arasındadır.
Bu proje Maker etkinlikleri ile öğrencilerin yaratıcılıklarını, bilimsel düşünmelerini ve problem çözme becerilerini geliştirmeye katkı sağlayacaktır. Küçük Maker'lar farklı disiplinler arası ilişkileri derinlemesine öğrenecektir.
Proje ayrıca öğrencilerin çevreyi korumak için çevre bilincini güçlendirmeyi ve 3R kullanarak çevremizdeki atık malzemeleri geri dönüştürerek üretmenin keyfini çıkarmayı hedeflemektedir.

120 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın