Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam384
Toplam Ziyaret781542
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ORMAN VE ÇOCUK ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORMAN VE ÇOCUK ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 10 bölgede gerçekleştirilen “Orman ve Çocuk Şenliği" etkinliği Mersin'de de gerçekleştirildi.
Çocuklara ve gençlere orman sevgisini aşılamak için projeler gerçekleştiren Orman Genel Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Mersin'de çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veliler ile birlikte kutladı.
Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, çocukların severek takip ettiği çizgi film karakterlerinin yer aldığı gösteriler ve birbirinden eğlenceli yarışmalarla renklendi.
Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman hedeflerinin teşkilat olarak çocuklara ağaç ve orman sevgisini aşılamak olduğunu belirterek ülkemizin umut dolu geleceği olan çocuklarımızı ormanla buluşturarak onların heyecanlarına ortak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Akduman, çocukların 'orman vatandır' bilinciyle yeşil vatanın koruyucuları olduğunu söyledi.
Etkinlikte çeşitli yarışmalar, tiyatro oyunları, kukla ve illüzyon gösterileri, şişme oyun parkurları ve ücretsiz ikramların yanında Sincap Çocuk Dergisi dağıtımı da yapıldı.
Öte yandan 23 Nisan coşkusu Karabucak Okaliptüs Ormanı ekoturizm rotasında da yaşandı.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü ile Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde programlanan Karabucak Okaliptüs Ormanı ekoturizm rotasında 23 Nisan yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrasında Doğu Akdeniz Araştırma Müdürlüğü bahçesinde bando eşliğinde kutlamalar devam etti. Araştırma bahçesine öğrenciler ile günün anısına dikilen fidanlar ile kutlamalar sonlandırıldı.

137 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın