Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam397
Toplam Ziyaret793257
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ALIÇ BAHÇESİNİ TALAN ETMİŞLER

ALIÇ BAHÇESİNİ TALAN ETMİŞLER

İlçemizde bir çiftçinin ilk defa deneme amaçlı diktiği alıç bahçesindeki 200 adet fidan traktörle sürülerek tahrip edildi.
Bahçe sahibi Durmuş Çetin, deneme amaçlı alıç bahçesi kurdu. İlçede örnek bir üretim yapan Çetin, 3 yıldır emek verdiği alıç bahçesinde bulunan 850 fidandan 200'nün kimliği belirsiz kişi veya kişilerce traktörle sürülerek tahrip edildiğini, bahçenin koruma amaçlı çit ve damlama sisteminin de zarar gördüğünü belirtti.
Bahçesinde meydana gelen tahribatı güvenlik güçlerine bildiren Durmuş Çetin, 3 yıldır burayı alıç bahçesine dönüştürdüğünü belirterek "bu bahçe ilk defa deneme amaçlı alıç ektiğim bir alandır. Araştırmam sonucunda alıcın oldukça insan sağlığı için önemli raf ömrünün uzun ve ekonomik getirisinin yüksek olacağını düşünerek yapmış olduğum bir bahçedir. Ama ne yazık ki bazı kişiler tarafından bahçem tahrip edilerek zarar verildi. Beş dönümlük bir bölümü içindeki yaklaşık 200 adet ağaçla beraber tahrip edildi. Damlama sistemleri bozulmuş, ağaçlar kesilmiş durumda bahçenin etrafındaki tel çevirmesi bozulmuş. Şu an domuzlar bahçeye girip zarar da verebilir o konuda endişeliyim. Suçluların bulunmasını istiyorum. Yetkili mercilere müracaatta bulundum sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

94 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın