Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam412
Toplam Ziyaret793272
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİYE FİDAN DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİYE FİDAN DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının, üreticilere destek amacıyla “Destek Büyükşehirden üretim çiftçiden” sloganıyla sürdürdüğü fidan dağıtımları devam ediyor.
Bu çerçevede Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçelerindeki 93 mahallede 189'u kadın toplam 587 üreticiye, 17 bin 831 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde dağıtılan badem fidanları sayesinde, yaklaşık 600 dekar alanın badem üretimine kazandırılacağını kaydeden gıda mühendisi Özlem Gök, “Söz konusu proje ile Mersin'in mevcut tarımına ve üretim desenine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
“Gülnar'da düzenlenen badem fidanı dağıtım töreninde üreticilerin mutluluk ve heyecanı gözlerine yansırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, “Burası, Mersin'in en kırsal bölgesi olan, yaklaşık 65 kilometreden içme suyu gelen, kırsalın ve susuz tarımın yoğun olduğu bir yer. O yüzden daha önceki yıllarda da denediğimiz badem fidanlarımızdan başarılı sonuçlar alınması nedeniyle, bu yıl da üreticilerimize tekrar dağıttık. Yoğun bir talep var, çok başarılı bir proje oldu” diye konuştu.

123 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın