Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam370
Toplam Ziyaret793230
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

            Otizmli miniklerin de katılımıyla “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliği düzenlendi.

            Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği Otizm Aile Danışma Merkezi ile hem 0-72 ay arası “Otizm Spektrum Bozukluğu” tanısı konan çocuklara, hem de ailelerinin yaşadığı psikolojik sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

            Erken yaşta başlayan ve uygun tedavi yöntemi ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilen ve Otizm Spektrum tanısı konan çocuklara; sosyal, bilişsel, ruhsal ve motor becerilerinin gelişimine yönelik uzman kadro eşliğinde eğitimler veriliyor. En etkili tedavi yönteminin özel eğitim ve rehabilitasyon olduğu bilinci ile özel sektör içerisinde oldukça maliyetli olan bu hizmete Mersin Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile ücretsiz erişen vatandaşlar, çocuklarının kaydetmiş oldukları ilerlemeden oldukça memnun olduklarını belirtiyor.

            Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Otizm Aile Danışma Merkezinde, çocuklara ücretsiz bir şekilde yoğun özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Bilge Yıldırım, “Erken dönemde yapılan bu müdahaleler ile çocuklarımız yaşıtlarını yakalayabilmekte ve daha sonrasında da bağımsız bir şekilde, günlük yaşamlarına devam edebilmektedir. Tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. Otizm’in farkındayız. Her zaman onların yanındayız” dedi.

70 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın