Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam355
Toplam Ziyaret793215
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YÖRÜKLERE GÖÇ AZIĞI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YÖRÜKLERE GÖÇ AZIĞI

            Ramazan ayı öncesinde kent genelinde başlattığı “Ramazan Dayanışma Paketi” dağıtımlarını Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, mayıs ayında başlayacak göçe hazırlanan Yörüklere, göç azıklarını ulaştırıyor.

            Torosların eteklerinde hayvancılıkla geçimlerini sağlayan Yörüklerin çadırlarına içerisinde; yağdan una, şekerden bakliyat ürünlerine kadar birçok temel gıda malzemesi bulunan göç azıkları belediye ekiplerince ulaştırılıyor.

            Arslanköy, Tırtar ve Toros mahallelerinde şu ana kadar 200’ün üzerinde Yörük çadırına göç azıklarını teslim eden ekipler, mayıs ayında gerçekleştirilecek göç öncesinde Yörüklerin göç azıklarına katkıda bulunuyor.

            Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşları erzakla buluşturduklarını kaydeden Sosyal Hizmetler Dairesinde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Özbek Cilasın, bu kapsamda Toroslar’ın eteklerinde yaşayan göç yolundaki Yörüklere de göç azıklarını ulaştırdıklarını ifade etti. Yörüklerin yoğunlukta oldukları bölgeleri ziyaret ettiklerini ve göç azıklarını teslim ettiklerini söyleyen Cilasın, “Göçe hazırlanan Yörük vatandaşlarımıza, Başkanımız Vahap Seçer’in selamlarıyla birlikte göç azıklarını ulaştırıyoruz. Şimdiden 200’ün üzerinde Yörük ailemize ulaştık” dedi.

57 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın