Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam59
Toplam Ziyaret785220
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut Lisesi, Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi’ne Mut’ta kabul edilen tek okul olmanın gururunu yaşıyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığının Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) 2012 teklif çağrısı dönemi Comenius çok taraflı okul ortaklıkları başvuru sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre ilçemiz okullarından Mut Lisesi, projesi kabul edilen 506 okul arasına girmeyi başardı. Mut Lisesi Türkiye, İspanya ve İtalya’dan 3 okulun katılımıyla Mut Lisesi Müdür Yardımcısı Seçkin Akyürek koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Students Motivated Activities through Rural Tourism” (S.M.A.R.T.) (Öğrenci Merkezli Kırsal Turizm Faaliyetleri) için 23 bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı.

Proje kapsamında projeye ortak olan diğer ülkelere 9 öğretmen ve 15 öğrenci hareketliliği planlayan Mut Lisesi; öğrencilerine farklı kültürleri görme, yeteneklerini sergileyebilme ve yabancı dillerinin geliştirebilme imkanı sağlayacak bir Avrupa penceresi de açmış olacak.

Proje hakkında bilgi veren Mut Lisesi Müdürü Mehmet Habacı, okul olarak bir büyük başarıya daha imza attıklarını kaydetti. Habacı, 2012-2014 yılları arasında gerçekleştirilecek olan proje ile ortak ülke okulları öğrencilerinin katılımıyla köy ve kasabalarımızda tarihi ve kültürel mirasımızın, geleneksel el sanatlarımızın, gelenek ve göreneklerimizin korunarak kullanılması, tanıtılması ve kırsal turizm alanında girişimciliğin desteklenmesini amaçladıklarını belirtti. Okul Müdürü Habacı, bu projenin Mut Lisesi öğrencileri ve misafir öğrencilere kırsal turizm alanındaki farklı uygulamaları gittikleri ülkelerde görerek, bilgi alışverişinde bulunma ve kırsal turizm alanındaki iş fırsatları hakkında bilgi sahibi olmalarına fırsat sağlayacağını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ



1477 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın