Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam432
Toplam Ziyaret785593
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ekonomi Bakan Yardımcılığına, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürü olarak görev yapan hemşerimiz Mustafa SEVER atandı. Sever'in, Bakan Yardımcılığına atanmasına dair karar, 3 Ağustos Cuma günü Resmi Gazete'nin yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sever’in, İthalat Genel Müdürlüğünden, Ekonomi Bakan Yardımcılığına atanması ilçemizde büyük sevinçle karşılandı.

Mustafa Sever Kimdir?

Mustafa Sever, 1968 yılında Mersin'in Mut ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mut'ta tamamlayan Sever, 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak dereceyle mezun oldu. 1990 yılında uzman yardımcısı olarak Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda göreve başlayan Sever, 1994 yılında aynı kurumda uzman oldu.

1999–2002 yılları arasında Londra'da ticaret müşaviri yardımcısı olarak görev yapan Sever, aynı dönemde İngiltere South Bank Üniversitesi'nde İşletme Mastırı yaptı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın çeşitli kademelerinde görev alan Sever,  İthalat Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, Tarım Dairesi Başkanı, İhracat Genel Müdürlüğü'nde Tarım Dairesi Başkanı, İthalat Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 28.08.2009 tarihinde İthalat Genel Müdürü olarak atandı.

Narenciye Tanıtım Grubu, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Su ürünlerin Tanıtım Grubu'nda başkanlık görevlerini üstlendi. Mustafa Sever, Uzakdoğu'ya taze meyve-sebze ihracatının geliştirilmesi, yerli muz ve kuşüzümünün ithalata karşı korunması, tarladan sofraya izlenebilirlik sisteminin kayısı üretiminde kurulması ve ihracat yolunun açılması, Fındık Stratejisinin oluşturulması konularında çalıştı.

Mustafa SEVER, 12 Haziran 2011'de yapılan Genel Seçimlerde AK Parti Mersin Milletvekili Adayı olarak katıldı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Mustafa Sever, evli ve bir çocuk babası.

İthalat Genel Müdürlüğü’nden, Ekonomi Bakan Yardımcılığı’na atanan hemşerimiz Mustafa Sever’e yeni görevinde ve bürokratik yaşamında başarılarının devamını diliyoruz.

HABER MERKEZİ



1859 kez okundu

Yorumlar

üst düzey bir brokratımızın bakan yrd cılığına atanması     10/08/2012 23:56

mutluyuz gururluyuz allah utandırmasın memleketimize mersinimize mut ilçesine hayılı uğurlu olsun.
Misafir - yakup sever