Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam128
Toplam Ziyaret785289
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ekonomi Bakanı M. Zafer ÇAĞLAYAN, Mut Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen İftar Sofrası’na katıldı.

Beraberinde Ekonomi Bakan Yardımcılığa atanan hemşerimiz Mustafa SEVER ve Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU ve Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT’la Mut”a gelen Ekonomi Bakanı M. Zafer ÇAĞLAYAN, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve Mut Belediyesince düzenlenen İftar Sofrası’na katıldı.

İftar öncesinde Belediye Başkanı Murat ORHAN yaptığı konuşmada Mut’un bir öz evladı olarak kabul ettikleri Ekonomi Bakanı M. Zafer ÇAĞLAYAN’ın ilçemiz sorunlarının çözümünde hep destek verdiğini ve kendisine iletilen bütün sorunların çözümünü sağladığını belirterek, “Sayın Bakanım sizi Mut’un bir öz evladı olarak görüyoruz. Sorunlarımızın çözülmesini sağlama noktasında her zaman yanımızda oldunuz. Hemşehrimiz İthalat Genel Müdürü Sayın Mustafa SEVER’de Bakan Yardımcısı yaparak bizleri bir kez daha onurlandırdınız” dedi.

Belediye Başkanı Murat ORHAN’ın ardından söz alan Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, 2011 Genel Seçimleri’nde seçimin startını Mut’tan verdiklerini belirterek, “Mut’un hayrını ve bereketini 2011 seçimlerinde gördük. Aynı Mut’taki gibi Mersin’de Ak Parti’yi birinci parti yaptık” dedi. Bakan ÇAĞLAYAN Mut’a gelirken eli kolu boş gelmediklerini kaydederek, “Sizin bir evladınız olan, bende emanetiniz olan ve İthalat Genel Müdürü yaptığım, daha evvelde milletvekili adayı olan Mustafa SEVER’i Sayın Başbakanımızın takdiriyle Bakan Yardımcısı yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Mut’a ve Mutlulara o kadar güvendik ki sizlere o kadar güvendik ki sizin içinizden çıkmış olan evladınızı sağ kolum yaptım. Ümit ediyorum ki inşallah şimdi en iyi şekilde en doğru şekilde benim yetişemediğim birçok yere o yetişecek. Bilhassa Mut başta olmak üzere Mersin’in birçok bölgesinde uluslararası anlamda beni arada hiçbir aracı olmaksızın benimle çalışan biri olarak dünyanın her tarafına koşturarak. Beni ve bakanlığımızı her yerde temsil edecek. Bu benim Mut’a ve Mutlulara olan sevgi ve sempatimin, siz hemşerilerime olan sevgi ve sempatimin göstergesi” diye konuştu. 

Bakan ÇAĞLAYAN yapamayacakları şeylerin kendilerinden istenmemesini, başkası gibi aldatan da olmayacaklarını kaydederek, “Yapamayacağımız şeyleri vadetmeyiz. Onun için sizlerin yanına geldiğimiz zaman alnımız açık başımız dik geliyoruz. Aynı sayın Başbakanımızın dediği gibi ‘Ya aldatan olacağımız ya aldanan olacağız’, milletimizin takdirine bırakıyoruz. Mut’un Belediye Başkanı burada. Memnun musunuz değil misiniz? Ben size soruyorum. İşte Ak Parti’nin farkı bu, hizmet anlayışı bu. Bu davaya inanmışız. Türkiye’mizi son dokuz yılda getirmiş olduğumuz gerek ekonomide, gerek sağlıkta, gerek eğitimde, gerek altyapı hizmetlerinde getirmiş olduğumuz bu seviyeyi Allah’ın izniyle daha üst seviyeye daha yoğun seviyeye taşıyacağız. Bizi başka partilerle karıştırmayın. Biz diğerlerinden farklıyız. Biz sizlere hükmetmeye değil sizlere hizmet etmeye hizmetkar olmaya geldik. Bizim anlayışımız zaten buydu. Senede birkaç defa mutlaka sizlerle birlikte olacağız” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, bir söz verdiklerini ve Mut’un adını sadece Mersin’de değil, sadece Türkiye’de değil, dünyaya yazacaklarını söylediklerini Türk Hava Yolları’na ait bir uçağa Mut adının verilmesini sağladıklarını söyledi. ÇAĞLAYAN, “Bende bir Mutlu olarak Türk Hava Yolları Genel Müdürümüzü aramış demiştim ki  ‘Türk Hava Yolları’nın, dünyanın en başarılı hava yollarından biri olan THY’nin bir uçağına da Mut adı verilmesini istiyoruz’. Hayırlı uğurlu olsun. Mut’un adı sadece burada kalmayacak. Aynen burada  (Mut uçağının fotoğrafını göstererek) gördüğünüz gibi THY’nin Mut adlı uçağı gerek Türkiye, gerek dünyanın her tarafına Mut’un adını dalgalandıracak. Milletin desteği arkamızda oldukça gece gündüz demeden 24 saat durmaksızın koşmaya devam edeceğiz. Bana gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı Mut’lu ve Mut’un hemşerisi olmaktan dolayı ben de gerçekten son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum” şeklinde konuştu. 

Daha sonra iftara katılanlara yemek dağıtan Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve Ekonomi Bakan Yardımcısı hemşerimiz Mustafa SEVER, Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT, yapılan iftarın ardından ilçemizden ayrıldılar.

Haber: Abdurrahman AYDIN



944 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın