Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam108
Toplam Ziyaret785269
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

26 Nisan’da başlayan 2B başvuruları, 30 Ekim’de sona erecek.

Kamuoyunda uzun süre gündemi meşgul eden ve tartışmalara neden olan 2B alanlarının satışına, ilgili kanunun çıkarılmasıyla birlikte Mayıs ayında başlandı. 26 Nisan’da başlayan 2B başvuruları, 30 Ekim’de sona erecek. 

2B arazilerini satın almak isteyen vatandaşlar, İlçe Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisine başvurabilecekler. Başvurularda Rayiç Bedelin % 70’i oranında satış bedeli belirlenirken; vatandaşlar peşin ödemelerde % 20, en az yarısının peşin ödenmesinde ise % 10 oranında indirimden yararlanabilecekler. Ödemelerde ayrıca, 3 ile 4 yıla kadar faizsiz taksit imkanı da sunulmakta.

Konuyla ilgili olarak Mut Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisi bir açıklama yayınladı. Vatandaşları, sürenin sonunu beklemeden bir an önce başvurularını yapmaları ve yoğunluğa kalmamaları konusunda uyaran Milli Emlak Servisi’nin açıklaması şöyle: “19/04/2012 tarihli 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin  Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 2/B alanlarında bulunan taşınmazların güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarında ismi geçen kişilere doğrudan satılacağına ilişkin hükümler içermektedir. Söz konusu kanun 26/04/2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve ilçemizde de hak sahipleri 2/B arazilerini satın almak için İlçe Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisine başvuruda bulunmaktadır. Maliye Bakanlığı (Milli Emlak Müdürlüğü) yayınlamış olduğu 345 sıra sayılı tebliğ ile başvurularda kullanıcılar lehine bazı yenilikler getirmiştir. Yapılan bu değişikliklerle beraber vatandaşlar başvuru bedellerini başvurusunu yaptıktan sonra başvuru süresinin sonuna kadar (30/10/2012) yatırabilecekleri gibi arazilerinin bedeli başvuru bedelinden düşük olanlar ise idarenin kendilerine bunu bildirmelerini müteakip yine başvuru süresi sonuna kadar yatırmaları şartı ile sadece kendilerine bildirilen bu bedeli yatıracaklar ayrıca bir başvuru bedeli yatırmayacaklardır. Kanuna göre başvuru süresi 30/10/2012 tarihinde sona erecek olup vatandaşların yoğunluğa kalmamaları için başvurularını bir an önce yapmaları faydalarına olacaktır.”

HABER MERKEZİ



1169 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın