Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam177
Toplam Ziyaret785338
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Öğrencilerimiz önemli başarılara imza attı

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla 1 Nisan tarihinde yapılan YGS ve 16–17–23–24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre ilçemizdeki öğrenciler önemli bir başarı oranı yakaladı. İlçemizde faaliyet gösteren özel dershanelerde, kayıtlı öğrencilerinin yakaladıkları başarının gururunu yaşadılar.

İlçemizde faaliyet gösteren özel dershanelerden elde ettiğimiz YGS ve LYS verileri şu şekilde oluştu:

SINAV DERSHANESİ

İlçemizde 6 yıldır bireysel ve kitlesel alanda öğrencilerini üniversiteli yapan Sınav Dershanesi 2012 LYS sonuçlarına göre 104 öğrencisini üniversiteye sokmayı başardı.

Sınav Dershanesini tercih ederek kuruma kayıt yaptıran her 6 öğrenciden 4’ünün bu yıl üniversiteli olduğunu belirten Sınav Dershanesi Kurucusu Ali Durna, 2012 LYS sonuçlarına göre Mut’ta yine en fazla kazandıran dershane olduklarını söyledi. 2012 yılının kurum adına başarılar ile dolu bir yıl olduğunu belirten Durna, et ile tırnak gibi oldukları Mut halkının karşısına takdire şayan başarılar ile çıkmalarının haklı gururunu yaşadıkları ifade etti. Durna; “Bu yıl gerek SBS gerekse YGS-LYS de dershane öğrencilerimiz büyük başarılar göstermiştir. Açıklanan LYS sonuçlarına göre her 6 öğrencimizden 4’ü üniversiteye yerleşmiştir. Ayrıca kursumuza devam eden öğrencilerimizden 2 Tıp, 1 Eczacılık,1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, 2 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,11 Mühendislik, 22 Eğitim Fakültesi, 16 Fen Edebiyat, 9 Hemşirelik, 14 İktisadi ve İdari Bilimler, , 3 İlahiyat,      2 Radyo Televizyon ve Sinema, 2 Sosyal Hizmetler ve 19 Meslek yüksek okulu kazanarak toplam 104 öğrencimiz üniversiteli olmuştur. Elde edilen bu olağanüstü başarılarından dolayı, başta öğrencilerimizin ailelerini, çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen okul öğretmenlerimizi ve dershanemizin fedakâr eğitim- öğretim kadrosunu tebrik ediyor, öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Dershanelerinde kayıtların devam ettiğini belirten Kurucu Ali Durna, Eylül ayında dershane olarak 2012–2013 eğitim-öğretim dönemlerine başlayacaklarını belirtti. Yeni dönemde değerli öğretmen ve öğrencileriyle birçok yeni başarıya daha imza atacaklarına inandığını belirten Durna, eğitim camiasındaki öğrencilere başarılar diledi.

ÖZEL HEDEF VOLKAN DERSHANESİ

İlçemizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarından Özel Hedef Volkan Dershaneleri 2011–2012 ÖSYS’de yakaladıkları başarıyı öğrencilerinin yaptıkları planlı çalışmaya ve özverili eğitimci kadrosuna borçlu olduklarını belirttiler.

2011-2012 ÖSYS’de 3 Tıp Fakültesi, 8 Hukuk Fakültesi, 7 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, 8 Fen Edebiyat, 36 İktisadi ve İdari Bilimler, 33 Öğretmenlik, 29 Mühendislik Fakültesi bölümüne yerleşen öğrencilerini barılarından dolayı kutlayan Özel Hedef Volkan Dershanesi yetkilisi Volkan Şeker, konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin elde ettiği bu sonuçlar bizleri son derece mutlu etti, başarılarından dolayı bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin bundan sonraki eğitim hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

IŞIK FEM DERSHANESİ

İlçemizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarından Işık Fem Dershaneleri, LYS MF puan türünde Mut birincisi çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor.

2 Tıp Fakültesi, 2 Uluslar arası İlişkiler, 2 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 2 Hukuk Fakültesi, 1 Diş Hekimliği, 12 Polis Meslek Yüksekokulu’na yerleşen öğrencilerinin mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Işık Fem Dershanesi Müdürü Kazım Oğuz İnce; LYS MF puan türlerinde Mut Birincisi Ahmet Şahin’in elde ettiği başarıdan dolayı da ayrı bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. İnce, her 4 öğrenciden 3’ünün üniversiteye yerleştirilmelerinin de ayrı bir gurur olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



2093 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın