Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam46
Toplam Ziyaret784388
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İlçemiz Çampınar Köyü Güzle Yaylasında 2. Geleneksel Güzle Yörük Şenliği yapıldı.

Şenlik, çeşitli bölgelerden gelen Yörüklerin kaynaşmasını sağladı.

Tertip Komitesi başkanı Filiz Çelik yaptığı konuşmasında; yörük kültürünü unutturmamak ve sahip çıkmak için düzenledikleri şenliğin bu yıl, geçen seneye oranla daha iyi geçtiğini belirtti. Yaklaşık bin kişinin yemek ihtiyacını karşıladıklarını, geceden gelen misafirleri de ağırladıklarını ifade eden Çelik, şenliğin bundan sonraki yıllarda daha da görkemli yapılması için çalışacaklarını söyledi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin’in yoğun programı nedeniyle katılamadığı şenliğe İlçe Kaymakamını temsilen İlçe Yazı İşleri Müdürü Ömer Sarı, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Göksu Belde Belediye Başkanı Sunullah Yerlikaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, İlçe Tarım Müdürü O. Levent Abaş, Malmüdürü Sait Dilek, Ziraat Bankası Müdürü Hasan Kurtulan katıldı. 

 Konuşmaların ardından şair Gırbaş Osman ve Halk Ozanı Âşık Gülahmet şiirleriyle şenliğe katılanlara güzel bir gün geçirmelerini sağladı.



1538 kez okundu

Yorumlar

güzle yörük şenliği.     06/09/2012 09:59

ben o köyün çocuğuyum arkadaş fesdivalde bulunamadım orda teşekkür etmek isterdim ufak büyük emeği geçen herkese köyümüzü ve köylümüzü yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize zahmet edip oralara kadar gelip köyümüzü şereflendiren belediye başkanlarımız askerlik şube başkanımız değerli ozanımız gül ahmet yiğide orda olmadığım için kimlerin olduğunu bilmiyorum herkese köyüm ve şahsım adına ayrı ayrı teşkkür ediyorum.
Misafir - şerafettin