Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret784961
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. Yıldönümü ilçemizde düzenlenen törenle kutlandı.

İlçemiz Hükümet Konağı karşısında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekçi ile daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra, saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Evren Ekmekçi şunları söyledi: “Yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, makamında kutlamaları kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kozlar Yaylasında Zafer Şenliği düzenlendi. Kozlar Yaylası Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’nce organize edilen ve bu yıl 16.sı düzenlenen Zafer Şenliği’nde, Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu sahne alırken; askerler ve vatandaşların katıldığı fener alayı düzenlendi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



1354 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın