Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam128
Toplam Ziyaret784976
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ülke genelinde yoğun tartışmalara neden olan yeni eğitim sistemi 4+4+4, pazartesi günü başladı.

66 aylık öğrenciler için okul zili pazartesi günü çalarken, minik öğrenciler ders başı yaptı. İlkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesiyle birlikte minik öğrenciler ilk defa okulla tanıştı. Okulla yeni tanışan anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için, bir hafta süreyle uyum eğitimi yapılacak. Uyum haftasında, minik öğrencilere velileri de eşlik etti. Anne ve babalarıyla okula gelen minikler ise hayli heyecanlı göründü.

Okulların açılmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, ilçemizin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılına hazır olduğunu bildirdi. İlçemizin eğitim durumu hakkında ayrıntılı bilgiler veren Harun Gergin’in açıklamaları şöyle:

“2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 46 ilköğretim ve 6 lisemizde, yaklaşık 13 bin öğrenci, 740 öğretmen ve personel ile eğitim öğretime başlayacağız. Yaz döneminde okullarımızın küçük onarımları imkanlar ölçüsünde yapılmış ve donatım malzemelerindeki eksiklikler giderilerek eğitime hazır hale getirilmiştir. Bu yıl ilçemize ilk atama yoluyla değişik branşlarda 59 öğretmen ataması yapılacak olup, bu öğretmenlerimiz 17 Eylül itibariyle göreve başlayacaklardır.

Bu yıl ilk defa liselerimizde Fatih Projesi kapsamında Mut Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesinde akıllı tahta uygulamasına geçilmiştir. Gelecek yıl diğer okullarımızda da akıllı tahta uygulamaları artarak devam edecektir.

Geçen yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün zihinsel engellilerle ilgili çalışma ziyareti Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleşti. Bu yıl Mut Lisesi öğretmen ve öğrencileri Comenius Projesi kapsamında İspanya ve Fransa’ya çalışma ziyaretinde bulunacaklar. Geçen yıl Sodes kapsamında Okuldaki Odam Projesiyle öğrencilerimize SBS kursları düzenlendi. Bu yıl okul öncesinin zenginleştirilmesi ve kız çocuklarının okullaşması ile ilgili Sodes Projemiz kabul edildi.

İlçemiz okullarının tümünde normal eğitim yapılıyor. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 25 öğrenci düzeyindedir. SBS ve LYS sınavlarındaki başarımız artarak devam ediyor. SBS sınavlarında ortalama puanımız 2010 yılında 308, 2011 yılında 329, 2012 yılında ise 337’ye ulaşılmıştır. Bu yıl yaklaşık 35 öğrencimiz Fen Lisesi, 350 öğrencimiz ise Anadolu türünde liselere yerleşti. Liselerimizden mezun olan 196 öğrencimiz üniversitelerin değişik bölümlerine yerleşti.

Deveci Mahallesinde ikinci bir Anaokulu ve 200 öğrencilik pansiyon yapımı ihale aşamasında olup, gelecek yıl eğitime açılacağını belirtmek isterim. Yine bu yıl bakanlığımız tarafından Mareşal Fevzi Çakmak Yatılı Ortaokulu öğrencilerimizin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 14 kişilik bir minibüs verildi.

İlçemiz genelinde okuma-yazma bilmeyenlerin oranı, kurslar sayesinde yok denecek seviyeye geldi. Çok Programlı Lisemizin bünyesinde Hasta Bakım Hizmetleri Bölümü açıldı. Anadolu Öğretmen Lisesine bina yapımı ve Sağlık Meslek Lisesi açılması yönünde bakanlığımıza teklifte bulunuldu. İnşallah gelecek yıl bunların da yapılacağını ümit ediyoruz.

Yeni Öğretim yılının ilçemize, ülkemize, veli, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Velilerimiz, öğretmen ve okul idareleri ile diyalogu eksik etmesinler. Başarının bu üçlünün kuracağı diyalog sayesinde artacağını unutmayalım.”

Haber: Abdurrahman AYDIN



678 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın