Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam73
Toplam Ziyaret784415
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, Merhum Başbakan Adnan MENDERES’i ölümünün 51. yıldönümünde, açıklama yaparak rahmetle andı.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes, beraberindeki iki bakanı Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN’ın;  27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile Yassıada’da mahkum edilip, 17 Eylül 1961 yılında, idam cezasına çarptırılmasıyla cereyan eden derin üzüntü ve milli iradenin sekteye uğramasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Murat ORHAN; “Demokrasi tarihine kazınan kara bir leke olan 27 Mayıs darbesi, millet vicdanında yerini almıştır. 51 yıl önce, bu ülkenin Başbakanı, Türkiye’nin sevgilisi merhum Adnan Menderes ve arkadaşları idam edildi. Kendilerini rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Bu kara lekeyi, bu vicdansızlığı esefle kınıyorum. Millet iradesine karşı yapılan bu zulmü lanetliyorum. Merhum Adnan Menderes, kendisini milletin üstünde gören zihniyetin altında ezilen milletin, umudu olmuştu ve iktidara gelmişti. Türkiye’nin özlediği, özlemini çektiği hizmetleri milletle buluşturarak, aziz milletin gözünde sarsılmaz bir yer edinmiştir. Demokratik yollarla, rekabetle yenemeyeceklerini anlayanlar 27 Mayıs darbesini yaptılar ve milletin liderini idam ettiler. Aslında idam edilen millet iradesi olmuştur. 27 Mayıs müdahalesi, milletin nazarında hüküm giymiş, milletin mahşeri vicdanında mahkum edilmiştir. Demokrasi tarihimizde ilk kez demokrasiye yönelik müdahaleler yargıya taşındı. Bir yandan müdahalenin izleri siliniyor, bir yandan bozulanları tamir ediyor, bir yandan da Türkiye o karanlık dönemleri yaşamasın diye sağlam tedbirler alınıyor. Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle inşallah o dönemler tekrar geri gelmeyecek, tekrar yaşanmayacak” dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’i, dönemin bakanları Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN’ı rahmetle anıyor, Belediye Başkanı Murat ORHAN’a demokrasiye, millet iradesine olan bağlılığı ve duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz.



997 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın