Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam325
Toplam Ziyaret783912
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İstiklal Şairinin 76. Ölüm Yıldönümü

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un 76. ölüm yıldönümü dolayısıyla Belediye Başkanı Murat ORHAN bir mesaj yayınladı.

Başkan ORHAN; milli şair Mehmet Akif Ersoy'un kişiliğinden ve duruşundan asla taviz vermediğini, ömrünün sonuna kadar inandıkları için mücadele ettiğini ifade ederek, yeni neslin Mehmet Akif gibi değerlerden öğrenecek çok şeyi olduğunu, bunun için Akif gibi şahsiyetlerin gelecek kuşaklara en iyi biçimde anlatılması gerektiğini söyledi.

ORHAN; Kültür hayatının en müstesna isimlerinden olan Mehmet Akif Ersoy'un; şair, mütefekkir, gazeteci, eğitimci kimliğinin yanında mütevazı duruşu, yüksek şahsiyeti, örnek hayatı ve edebiyat dünyasına kazandırdığı ölümsüz eserlerle önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un, milletin hafızasına kazınan şiirleriyle gönülleri fethettiğini ifade eden ORHAN, gücünün sadece kullandığı dil ve üsluptan değil, gerçekçiliğinden ve derin düşünce gücünden geldiğini bildirdi. Başkan ORHAN; “Milletimizin vatan ve bayrak sevgisi, inançları, mana dünyası, bağımsızlık aşkı, verilen mücadele, çekilen güçlükler ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.



907 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın