Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam145
Toplam Ziyaret783166
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN FETİH ŞÖLENİ'NDE

AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen, Mekke'nin Fethi'ne özel gece düzenlendi. Gecede Kur'an-ı Kerim dinletisi, ilahi ve semazen gösterileri yer aldı.

Başkan ORHAN, Milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, şuurlu bir genç nesil arzuladıklarının altını çizdi.

Başkan Murat ORHAN büyük alkış aldığı konuşmasında şu sözleri kaydetti;

"Değerli yol arkadaşlarım, can kardeşlerim. Coşkun yüreklerinizi canı gönülden selamlıyorum.

Umudun, sevginin, aydınlığın geleceğini temsil eden siz gençlerimizle birlikte şu anda manevi mirasımızın, inanç şuurumuzun temellerini oluşturan, tarih çizgisinden bugünlere taşınan bir fetihi anacağız.

Sözlerime başlarken diyorum ki: Birliğiniz, beraberliğiniz, kardeşliğiniz daim olsun. Sevinciniz, huzurunuz baki olsun. Hiçbir toplantı gençlerle birlikte olduğum kadar yüreğimi kabartmıyor. Hiçbir faaliyet gençlerin gözündeki ışığa ve umuda şahit olmak kadar, o umut ve ışığı artırmaya vesile olmak kadar ruhuma serinlik vermiyor. Allah daima bahtınızı, bahtımızı açık etsin. Şu gözlerinizdeki ışık daim olsun.

Milli mirasımız Muhteşem mazimizin, inancımızın temellerini atacağı o mübarek gün’e özel, o kutsal şehrin İslam sancağı altında Hz Muhammet (SAV)'in dünyayı aydınlatmak için, insanlığın imanını kurtarmak için, yaradanın emirlerini, kullarına ulaştırmak adına elçilik görevini yerine getirdiği Mekke'nin fethine özel bu gecede sizlerle olmaktan kıvanç duyuyorum. Mekke'nin fethi, şüphesiz insanlık tarihinin en mühim olaylarından biridir. Bu kutlu olaydan almamız gereken sayısız mana vardır. Bir örnek üzerinde duracak olursak, efendimiz komutasındaki ordu, bir damla kan akıtmadan, bir tek gönül yıkmadan, hiçbir kapıyı zorlamadan bir şehri fethetmiştir. Bu fetih, İslam'ın ruhudur. Bizlerin de taşıması gereken şuurdur. O yüzden diyoruz ki Mekke'nin fethi, bir şuur meşalesi olarak karşımızda durmaktadır. Bütün insanlığın kurtuluşu o meş’alenin ışığıyla olacaktır.

Sevgili gençler! Can kardeşlerim!

Büyük medeniyetimizin büyük davasını omuzlarında hisseden sizler!

Size daima güvendik; daima güvenmeye devam edeceğiz. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Sizi ne kadar dinlesek azdır. Sizi ne kadar sevsek, sahiplensek azdır.

Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, bu siyasi misyona aidiyet bağlarınızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Gençlik, yüreğin dolup taşmasıdır; gençlik aşktır; gençlik heyecandır. Ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir. Geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır. Bütün mesele yüreklerinizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle, yüce ideallerle doldurmanızdır.

Unutmayın ama hiçbir zaman unutmayın ki reddi miras edenler, hakikatin izini sürmeyenler hangi tarihi zemine ayak bastığını fark etmeyenler, hangi mirasa sahip olduğunu bilmeyenler, kendi geleceklerini de ülkenin geleceğini de inşa edemezler.

İşte 1453 senesinde çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han'ın durumu. O bu toprakları vatan edinen ve vatanını gözünün ışığı gibi koruyan bütün gençlerimiz için unutulmaz bir rehberliktir. Gençler şair Arif Nihat Asya ne güzel ifade etmiş.

‘Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın / Fatih'in İstanbul’u fethettiği yaştasın

Delikanlım işaret aldığın gün atandan / Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan

Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın / Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın’

Dünyanın güneyi acı çekerken dünyanın kuzeyi refah ve huzur içinde olamaz. Dünyanın doğusu acı çekerken dünyanın batısı mutlu olamaz. Necip Fazıl'ın da dediği gibi: ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik.’ İşte sizi böyle görüyorum. İşte bu gençliğin yapacağı şey umudu, aşkı, sevdayı büyütmek, sevgiyle merhametle kollarını daha çok açmaktır. Bir diriliş nesli özleyen ve adına Asım'ın nesli diyen Merhum Mehmet Akif'in özlediği nesil. İnanıyorum ki sizlersiniz. Ne diyor Akif:

‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek / İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.’

İşte ben sizi böyle görüyorum. Sevgili gençler sizler talihli nesillersiniz. İnşallah çok daha aydınlık sabahlara uyanacaksınız. Bu buluşmayı bu muhteşem şöleni tertip eden genç kardeşlerime özellikle burada tekrar selam sevgiler sunuyorum. Şölenimize katılan bizimle bu coşkuyu paylaşan tüm misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum. İnanıyorum ki burada meydana getirdiğiniz iklim bu fetih şöleni dirilişimize, uyanışımıza vesile olacaktır.

Sizleri kutluyorum, sizleri tebrik ediyorum, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolunuz, yolumuz açık olsun. Hayırlı akşamlar diliyorum."

İlçemiz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Fetih Şöleni'ne katılım ve ilgi büyük oldu.

 



1105 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın