Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam353
Toplam Ziyaret783940
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Fotoğrafçılık Kursiyerleri Hocantı’da

Mut Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Foto Muhabirliği ve II. Aşama İleri Dijital Fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerler, uygulama eğitimi için Mut’un Derinçay (eski ismiyle Hocantı) Köyü’ne gezi düzenledi. Kurs eğitmeni Ahmet Güler eşliğinde düzenlenen gezide, Derinçay’ın tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıtıldı.  

Hafta sonunda gerçekleşen uygulama eğitimi gezisine katılan 15 kursiyer, Derinçay Köyü’nün doğal güzelliklerine hayran kaldı. Bol bol fotoğraf çekme olanağı bulan kursiyerler, çektikleri fotoğraflarla bu güzellikleri ölümsüzleştirirken; köyde bulunan ve kaderine terk edilmiş tarihi yapıları da objektiflerine yansıttı.

Yemeklerini piknik ortamında, köyde yiyen kursiyerler; akşama kadar süren çekimlerin ardından, yorgun, ama mutlu bir şekilde köyden ayrıldı.

Derinçay Köyü’nde düzenledikleri uygulama eğitim gezisinin oldukça güzel ve yararlı geçtiğini belirten Kurs Eğitmeni Ahmet Güler, geziye katılan kursiyerlere teşekkür etti.

Kendilerini fotoğrafçılık alanında geliştirme olanağı bulduklarını ifade eden kursiyerler, gezinin çok güzel geçtiğini ve geziden son derece memnun kaldıklarını söylediler. Kursiyerler ayrıca, şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden uzak bir gün geçirmenin keyfini yaşadıklarını da dile getirdiler.

Uygulama gezisine katılan kursiyerlerden, Gazetemiz Muhabiri ve Sayfa Editörü Mehmet Gürbüz ise, Hocantı’nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Hocantı’nın annesinin köyü olduğunu belirten Gürbüz, yaz tatillerinde çocukluğunun burada geçtiğini ifade etti. Burada bir çok anısını tazelediğini vurgulayan Gürbüz, çektiği fotoğraflarla bir slayt filmi hazırlamayı düşündüğünü söyledi.

Mehmet Gürbüz’ün hazırlayacağı slayt ve diğer fotoğraflar, ileriki günlerde sosyal paylaşım sitesi facebookta yayınlanacak. Merak edenler, facebook/MUT DOĞA SPORLARI VE FOTOĞRAF DERNEĞİ (MUDOF) adresinden takip edebilirler.

Haber: Mehmet GÜRBÜZ



1451 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın