Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam234
Toplam Ziyaret783821
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TOROS ÜNİVERSİTESİ – MUT KAYMAKAMLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM ve RESTORASYON BULUŞMASI II

21 Kasım 2012 tarihinde Prof. Dr. Faruk Yalçın Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. İsmail Alp Çam, Yrd. Doç. Dr. Onur Boyacıgil ve Öğr. Gör. Volkan Kadir Güngör’ün bulunduğu Mut ziyaretinde Mut ilçesinin kentsel dönüşüm ve mesire alanı, Mut Evi Yerleşkesi’nin mimari-iç mimari ve peyzaj çalışmalarının Toros Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

İlk toplantı da hem fikir paylaşımları hem de Mut Kaymakamlığı ve ilgili idari yetkililer ile pilot alanları gezen Güzel Sanatlar Fakültesi akademik kadrosu, kentsel yapılaşma ve alanda gerçekleştirilebilecek projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

4 Ocak 2013 tarihinde Toros Üniversitesi’ni ziyaret eden ve resmi olarak ilk adımı atan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mut Kaymakamı Mustafa Şahin ile idareciler projenin ayrıntıları ve gelişim planı üzerinden projeleri incelediler. Önemli görüşleri ile katkı ve yönlendirme sağladılar.

Üniversitelerin amacının sanayi, bilim, teknoloji, sanat ve hepsinden önemlisi toplumla bütünleşmek olduğunu ve öncelikle bulunduğu çevreye, ardından da ülkemize katkı sağlamak olması gerektiğini belirten Toros Üniversitesi yetkilileri, bu hedeflere yöneldiklerini ve sosyal sorumluluk adına ilk büyük adımı da Mut Kaymakamlığı ile attığını bildirdi. Mut Kaymakamlığının konuya duyduğu hassasiyet ve kültürel mirasına sahip çıkma isteği ise projeyi daha hızlı, sürdürülebilir ve heyecanlı hale getirdi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuyu yakından izleyerek, Mut Kaymakamlığı ile Toros Üniversitesi’nin Mersin Bölgesine böyle bir katkı sağladığı için mutlu olduğunu ve gereken desteği sağlayacağını belirtti.

Yeni bir üniversite olan Toros Üniversitesi her şeyden önce “Eğitimin Ötesinde, Yaşamın İçinde” felsefesi ile Mersin’in her sektöründe etkin olmak istiyor. İnsanların yaşam ve çalışma çevresinin kişinin mutluluğunu olumlu veya olumsuz etkilediğini ve olumlu uygulama örnekleri ile daha da geliştirilebileceğini izliyoruz. Bunun için Sanayi Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Bölgesel ve Ulusal İdari Temsilcilikler ile her zaman her konuda bir araya gelinmesi gerektiğini, değişen çağa ve sorumluluklarımıza uygun hareket etmemiz gerektiğini belirten Toros Üniversitesi; bu konuda yeterli bilgi birikiminin ve deneyimli öğretim kadrosunun olduğunu belirtmektedir. Üniversitemizin ana felsefesi ve kaynağı olan öğrencilerimizi projelere dahil ederek hem teorik hem pratik bilgi ve tecrübe edinmelerini ve gerçekleşecek projeler için de yaratıcılıklarını perçinleyeceklerine inanıyor ve herkesin bu inanca saygı duyacak ve fikir alınması gereken bir merci olarak göreceğini biz şimdiden öngörebiliyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi, imza attıkları bu proje ile bölgenin diğer ilçelerine de öncülük edeceklerine ve tarihi/kültürel zenginliklerle dolu, günden güne modernleşen ve dünya ticaretinde önem kazanan Mersin’in daha güzel projeler ile hep beraber gelişeceğine inandıklarını içtenlikle dile getirdi. Bu alanda her zaman bilgi ve birikimimizi akademik ve pratik olarak paylaşmaktan mutluluk duyacaklarının altını çizdi. Bu ve gelecekteki projelerle ve bölgeye ilişkin olumlu düşüncelerini, hedeflerini samimiyet ile dile getirdi.

Toros Üniversitesi



1887 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın