Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret783562
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI

2013 Yılının İlk Meclis Toplantısı Yapıldı.

Belediye Meclisi 2013 yılı ilk toplantısını, 8 Ocak Salı günü gerçekleştirdi. Toplantının açılış ve yoklamasını yapan Başkan ORHAN, ana gündem maddelerine geçmeden önce, "2013 yılının ilk meclis toplantısını yapacağız. Alacağımız kararların bu yeni yılda ilçemiz, ülkemiz ve insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Mut Belediyesi olarak yoğun bir şekilde çalışıyor ve hizmet üretme gayreti içiersinde oluyoruz" dedi.

Belediye Meclis Toplantısında gündem maddesinin ilki, 2013 yılında belediye meclisinin tatil ayının belirlenmesi idi. Başkan ORHAN; Belediye Meclisine 2012 yılında olduğu gibi Ağustos ayının, Meclis Tatil Ayı olarak belirlenmesini önerdi. Ağustos ayı, 2013 yılı için meclis tatil ayı olarak belediye meclisince kabul edildi.

Belediye meclisi daha sonra 2013 yılı için Denetim Komisyonu Üyeliğinin belirlenmesini görüştü. Belediye Meclisimiz, meclis üyelerimiz arasından sandıklı oy kullanarak, Ekrem ÖZCAN, Ümmü YATMAZ ve Musa Ali YILMAZ'ı Denetim Komisyonu Üyeliğine seçti.

Meclis gündeminde Ocak ayı için, İmar Komisyonuna ilgili evrakların havalesi ve uygulama imar planı tadilatı ile mevzii imar planı tadilatı yer almadı.

Ocak ayı Meclis Toplantısı, Meclise Havaleli Evrakların Görüşülmesi maddesi ile devam etti. bu gündem maddesinin içerisinde, 2013 Yılında Sözleşmeli Personele verilecek ücretin belirlenmesi, 2013 yılında Zabıta ve İtfaiye personeline verilecek aylık maktu fazla çalışma ücretinin belirlenmesi, 2013 yılı için Geçici İşçiye vize verilmesinin görüşülmesi ve Kültür Mahallesi 11 Ada 221 Nolu Parsel Hazine arazisinin bedelsiz olarak Belediyemize verilmesi için meclis kararı alınmasının görüşülmesinden oluştu.

Başkan ORHAN; sözleşmeli personelllerimize, memur maaşına Bakanlığın vermiş olduğu oran kadar zam verilmesini önerdi. Belediye Meclimizce bu öneri kabul edilerek, sözleşmeli personellerimize memur maaş zammı oranında artış kabul edildi.

Belediye Zabıta ve İtfaiye personellerine 2013 yılı için maktu mesai fazla çalışma karşışıklıklarının belirlenmesi için Maliye Bakanlığı'nın vermiş olduğu sınırlar çerçevesinde meclis kararına bağlanmasını önerdi. Başkan ORHAN, Bakanlığın açıklamış olduğu 209,00 TL (İkiyüzdokuz TL)'nin 2013 yılı için maktu mesai tutarı olarak meclise sundu, belediye meclimizce bu öneri kabul edildi.

Belediye bünyesinde çalışan geçici işçi için; 12 ay/adam olarak vize verilmesi kabul edildi.

İlçemiz Şahin Tepesi olarak bilinen ve hazineye ait 11 Ada 221 Nolu parselin, Kent Park olarak halkımızın hizmetine sunulması için, yerin hazineden devrinde bir karar alınması gerektiğini belirten Başkan ORHAN; "İlçemiz Şahin tepesindeki bu alanı kent parkı ve mesire alanı olarak, tamamı belediyemiz bütçesinden karşılanarak bir çalışma yapmak istiyoruz. Burası yaklaşık 50 dönümlük bir alan. İçinde Lokantası, kafeteryası, otoparkı, otuma grupları, kamelyaları, terasları ve diğer çevre düzenlemesi olan bir yeşil alan olarak yapacağız. Hazineden devrini alarak bu hizmetimizi insanımızla buluşturmak istiyoruz" dedi. Belediye Meclisince, hazineye ait 11 Ada 221 Nolu parselin, Kent Park olarak halkımızın hizmetine sunulması için, yerin hazineden devri oy birliği ile kabul etti.

Gündemin sona ermesinin ardından Başkan ORHAN, gündem dışı olarak ilçemizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan ORHAN; "Sizlerinde bildiği gibi ilçemizde sıcak asfalt çalışmaları başladı. Bu yıl içinde tamamlanacak. Şu anda menfez ve alt yapı çalışamaları yürütülüyor. Orta refüj üzerindeki aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Şubat ayında ikinci etabı ihaleye çıkacak ve Sanayi sitemizden Yapıntı Köyü'ne kadar olan alanda da orta refüj aydınlatılmış olacak. 75 Yataklı Devlet Hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor. İleriye dönük sağlık kompleksi alt yapısındaki bu hizmetin halkımızın ihtiyaçlarına en iyi kalitede cevap vereceğine inanıyorum" dedi. Başkan Orhan, ilçemizde yeni bir anaokulu inşaatının yapımına başlandığını belirtti ve "Mut'ta bir ilk olarak Sağlık Meslek Lisesi 2013-2014 yılında eğitim öğretime başlıyor. Bunun müjdesini vermek istiyorum. 40 hemşire ve 20 Acil Tıp Teknisyeni olarak toplam 60 öğrenci ile ilk etapta eğitim öğretime başlayacak" dedi.

Belediye ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliği ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan ORHAN; Karacaoğlan Çınaraltı Parkı ve Meydan Spor Kompleksi'nin Belediyemiz ve Çukurova Kalkınma ajansının ortak finansörlüğünde gerçekleştiğini söyledi. Meydan Spor Kompleksinin en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden ORHAN, ilçemizin layık olduğu standartlarda bir hizmetin hayata geçeceğini söyledi. Çukuroava Kalkınma ajansı'nda kabul eden bütün projelerin belediyemizce hazırlandığının altını çizen Başkan ORHAN; %40 ÇKA, %60 Belediye finans karşılığında sistemin yürüdüğünü belirtti.

2013 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantımız vatandaşların sorularının ve taleplerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.



1008 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın