Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam173
Toplam Ziyaret783194
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Ali Yaver Soylu’dan Meslektaşlarına Kutlama

Mut’tan Haber Gazetesi’nin sahibi Ali Yaver SOYLU, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilik mesleğinde ekmek mücadelesi veren, fikir emekçilerine çalışma hayatlarında başarılar dileyerek, kutladı.

Meslek hayatına başlayalı yaklaşık 40 yıl olduğunu kaydeden SOYLU, gazetecilik mesleğinin dinamik, zorlu ve kutsal olduğuna inandığını söyledi. Konuşmasında önemli mesajlar veren SOYLU; “Gazetecilik mesleğinde olmak ve özellikle de yerel basın mücadelesi vermek son derece kutsal. Çünkü doğrudan yaşanılan memleketle ilintili çalışmalar gündemimizde. Harcadığımız çaba birinci derecede Mut’u ilgilendirmekte. Siyasetiyle, bürokrasisiyle, insan hayatıyla, sosyal dengeyle ilgili olarak hep Mut insanı var bizim için. Mesleğimiz dinamik, zorlu ve kutsal. İyi haber, doğru ve zamanında ulaştığı takdirde yaşadığımız mutluluk, bu mesleğin en önemli gıdası. Her ekmek mücadelesi veren insan için sanatı çok önemlidir. Fakat gazetecilik bu noktadan bir adım daha öne çıkıyor, sebebi toplumsal bir hizmet oluşu. Gazetecilik mesleğinde emek veren fikir emekçisi bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onları bu kutsal meslekte yer almalarından ve Mut için gösterdikleri gayretlerden ötürü kutluyorum. Halk içinde konuşulanlardan çok, yazılı olanlar delil ve eleştirileri doğurmakta. Dikkatli olmak, titiz davranmak, cesaret göstermek bu işin olmazsa olmazları. Meslektaşlarımın birlikte dayanışma içerisinde olması son derece güzel, birlik beraberlik içerisinde gazeteciliğe saygınlık kazandırmak zorundayız. Ama aynı fikirleri paylaşmak zorunda da değiliz veya öyle gösterilemeyiz. Birbirimizi de göstermemeli ve zan altında bırakmamalıyız. Farklı tutum ve davranışlar içerisinde yer almak, yapılan yanlış veya doğru ne olursa olsun, çok sesliliğe inanmak, herkesin farklı düşünebileceğine hoşgörülü olmak, başkasının adına değil, kendi adına, kendi kurumu adına mesaj vermek daha doğru olacaktır. Mut’tan Haber Gazetesi’nde beraber çalıştığım arkadaşlarım başta olmak üzere, bütün meslektaşlarıma saygılar sunuyorum” dedi.

Ali Yaver Soylu ayrıca, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla telefonla veya bizzat gelerek bu anlamlı günlerini kutlayanlara teşekkürlerini iletti.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU

Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Bir anlamda basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır. Bu yüzden Mersin'in giderek gelişen kent kimliğinde basınımızın önemli bir yeri vardır. Bu anlamda basınımız ile kurulacak birlikteliklerinin Mersin'i ve Mersin basınını hedefe ulaştıracağını düşünüyorum. Gerek fiziksel altyapıda, gerekse personel eğitimi dahil her türlü çalışmada Mersin Valisi ve Mersin Valiliği olarak basın mensuplarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Önder Atatürk'ün “Basın Bir Milletin Müşterek Sesidir” ilkesinden hareketle, Basın Ahlak Esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Günü'nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim. 

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER

Basın camiamızın değerli mensupları, cefakâr gazetecilerimiz,

Gazetecilerimiz, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde, milli birlik, beraberlik, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde fevkalade önemli bir paya sahiptir.

Gazetecilerin görevlerini layıkıyla yaptıkları toplumlarda, kamuoyu hakkıyla bilgilenir; dolayısıyla demokrasi de gerçekten tam manasıyla işleme imkânına sahip olur. İnsan haklarının korunması, anayasal düzenin tesisi ve vatandaşlarımızın gelişmelerden haberdar olarak yönetime aktif katılımda bulunması noktasında değerli gazetecilerimizin hayati önemi bulunmaktadır.

Gazetecilerimizin bu görevlerini ifa ederken, ne derece fedakârlık içerisinde çalıştıklarını; özellikle yerel basında görev yapan değerli gazeteci arkadaşlarımdan yakinen biliyor ve takip ediyorum.

Gazetecilerimizin görevlerini rahat ve en iyi şekilde yapabilmeleri için, toplum olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, değerli gazeteci kardeşlerimizin çalışmalarında başarılar diliyorum.

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN

Yerel yönetim ve merkezi yönetimle halkın arasında çok önemli bir köprü görevi gören basın, katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Geçmişten bugüne Mut’un gelişmesine önemli katkılar sağlayan basın-yayın kuruluşları, günün imkanlarına göre kendilerini yenileyerek, şartlar ne olursa olsun katkılarını sürdürüyor.

Gazetecilere önemli imkanlar sağlayan ve 52 yıldır kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü'nün tüm basın-yayın çalışanları için hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle radyo, dergi, internet ve gazete başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan tüm basın çalışanlarının bayramını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. 

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT

Basın, gücünü halktan alarak, toplumu doğru bilgilendirerek aydınlatan, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir şekilde sunan, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi kutsal ve anlamlı görevleri vardır.

Türk basını, tarihimizin her döneminde vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Kamuoyunun haberdar edilmesi görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir.

Siyaset – halk – medya üçgeninde; basında yer alan tüm arkadaşlarımızın, basınımızın toplam kalitesinin artırılmasında sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini umuyor ve bekliyoruz.

Kamuoyunu bilgilendirme, aydınlatma gibi onurlu bir görevi yerine getiren tüm medya çalışanlarının, daha iyi koşullarda görev yapabilmeleri için,  AK PARTİ iktidarı üstüne düşen görevi yerine getirmiştir, bundan böyle de aynı hassasiyetini sürdürecektir.

Bu düşüncelerle, büyük fedakârlık ve özveri ile çalışan siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutlar, başarılarınızın devamını dilerim. 

Mut Emniyet Müdürü Murat GÜNEY ve Emniyet Amiri Mesut BAYSALOĞLU gazetemizi ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.



1058 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın