Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam147
Toplam Ziyaret783168
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İÇKİLİ YERLERE KANALİZASYON

İçkili yerler bölgesi olarak belirlenen Deveci Mahallesi Sarıoğlu Değirmeni mevkiinde, Mut Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince, içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları yapılıyor.

Belediye Başkanı Murat ORHAN ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından, şehir içerisindeki içkili yerlerin şehir dışına alınması konusundaki çalışmalar, ilk olarak içkili yer belirleme komisyonu kurulması ile başlamıştı. Komisyon tarafından uygun bulunan Deveci Mahallesi Sarıoğlu Değirmeni mevkiinde, belediye tarafından alt yapı ve hafriyat çalışmaları yapıldı. Şehir içerisindeki Müzikhol, Bar, Taverna ve Gazino gibi yerlerin sahiplerine yer gösterilerek, şehir içinden taşınmaları konusunda çalışmalar yürütüldü.

Arsaları işletmeciler tarafından alınan Sarıoğlu Değirmeni mevkiinde, belediye 1000 metre kanalizasyon hattı (20'lik Kor-ger boru) ve 1000 metre içme suyu hattı (90'lık PVC boru) döşemekte.

Çalışmaların çok kısa bir zamanda tamamlanacağını belirten Başkan ORHAN; "Halkımızın şehir içerisindeki içkili yerlerden duymuş olduğu rahatsızlığı gidermek için göreve geldiğimiz gün itibariyle çalışmalara başladık. Belediye meclisimizden içkili yer belirme komisyonu kurduk. İmar çalışmalarını değerlendirdik. Parselasyon, alt yapı ve hafriyat çalışmalarımızı yaptık. Arsalar şehir içerisindeki işletmecilere yer olarak gösterildi ve bedellerini ödeyerek yer sahibi oldular. Şimdi içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızı yapıyoruz. 1000 metre içme suyu ve 1000 metre kanalizasyon hattını yapıyoruz. En kısa sürede çalışmalarımızı bitireceğiz. Şehir içerisinden halkımızın huzurunun bozulmaması adına en kısa sürede içkili yerlerin bu bölgeye taşınmasını sağlayacağız" dedi.



1090 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın