Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam78
Toplam Ziyaret783099
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÇEVRECİ, EKONOMİK VE PRATİK YENİ BİR ISINMA SİSTEMİ

İlçemizde Arçelik ve Beko Yetkili Servisi olarak faaliyet gösteren Sedat TAŞAR tarafından geliştirilen bir sistemle, hem çevreci hem de ekonomik ısınmak artık mümkün. Türkiye’de ilk kez geliştirilen bu sistem, seri üretime geçebilecek seviyede Sedat TAŞAR tarafından tasarlanmış ve uygulanmış durumda.

Geliştirmiş olduğu termal sistem hakkında bilgi veren TAŞAR; “Öncelikle amacımız doğaya zararı olmayan çevreci bir sistem geliştirmekti ve bunu başardık. Mut, Türkiye’de en uzun güneş alan bölge. Yıl ortalaması çok verimli. Vatandaşımızın ekonomik durumunu göz önüne alarak, güneş enerjisi sistemine ısı pompası koordinasyonu sağlayarak, kalorifer peteklerine sıcak su devir daimi yaptırıyoruz. Bu sayede ısınma sorunu ortadan kalıyor. Aynı zamanda güneş enerjisinden su kullanımı için de hiçbir engel yok. Vatandaşımız bu sistemi evine kurduğunda; yaz, kış güneş enerjisinden su kullanabiliyor. Isı pompamız aynı zamanda yaz günlerinde serinlemek amacıyla kullanılabildiği için, tek seferde hem tam randımanlı ısınma hem de tam randımanlı soğuma hizmeti alınabiliyor” dedi.

Ürün maliyetinin toplam 6 bin TL civarında olduğunu belirten TAŞAR, bir seferlik yatırımla ömürlük bir sistemin vatandaşımızın hizmetinde olduğunun altını çizdi ve “Patentli bir şekilde geliştirmiş olduğumuz bu sistemin; hem Mut’ta hem de Türkiye’de yaygınlaşmasını istiyorum. Çünkü hem çevreci hem de ekonomik. Doğaya hiç bir zararı yok. Tek bir kumanda ile kullanım kolaylığı sağlayan bu sistemin, aylık elektrik tüketim maliyetlerinin, kömür maliyetlerinin çok çok daha aşağısında olduğunu test ettik ve iddia ediyorum” dedi.

İlçemizde faaliyet gösteren Arçelik Beko Yetkili Servisi Sedat TAŞAR’ı; Türkiye’de bir ilki başarmış olmasından dolayı, aynı zamanda çevreci, pratik ve ekonomik avantajlar sağlayarak, hem doğayı hem insanımızı ön planda tuttuğu için tebrik ediyoruz.



2997 kez okundu

Yorumlar

     01/02/2013 20:57

sedat usta eline saglık sanada bu yakışır ilkleri başarmak.
Misafir - hasancelik