Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam123
Toplam Ziyaret783144
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TİCARET ODASI SEÇİMLERİ ERTELENDİ

Şubat ve Mart ayında yapılması planlanan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi. Seçimler Mayıs veya Haziran ayında yapılacak.

Bakanlar Kurulu, oda borsa seçim takviminin Mayıs ayında başlamasına, TOBB Genel Kurulunun da Ağustos ayında yapılmasına karar verdi. Mut Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için de Şubat ve Mart ayları için start verilmişti. Bakanlar Kurulu, oda borsa seçim takviminin Mayıs ayında başlamasına, TOBB Genel Kurulu’nun da Ağustos ayında yapılmasına karar verdi.​

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu hafta sonu fiilen başlaması gereken oda ve borsa seçimlerinin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nun ertelendiğini açıkladı.

Arınç yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği kararnamenin yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildiğini duyurdu. 

Buna göre; Şubat ayının başında başlaması düşünülen oda ve borsa seçim takvimi Mayıs ayına, TOBB Başkanlık ve diğer organ seçimleri de Ağustos ayına ertelendi.

TOBB, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunmuştu.

Mut Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde, 5 meslek grubunda 600 üyenin seçme, 400 üyenin ise seçilme hakkı bulunuyor. Yapılacak seçimler sonucu şartları tutan 13 veya 15 meclis üyesi belirlenecek. ​



1361 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın