Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam523
Toplam Ziyaret783544
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DERE ISLAHINDA MÜJDELİ HABER

Mut Dere Islah Projesinin de dahil olduğu Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni 29 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından, Mut Dere yatağını düzenlemek amacıyla ilk olarak 1970 yılında başlatılan ancak bugüne kadar mesafe alınamayan çalışmalar, Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN'ın girişimleri ile sonuç verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU'nun yakın ilgi ve takibi ile 2012 yılı Yatırım Programı ve Uygulama Planına, 8 milyon 321 bin TL toplam keşif bedeli ile alınan Mut Deresi Islahının ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yer teslimi gerçekleşen Mut Deresinde, müteahhit firma tarafından en kısa sürede inşaat çalışmalara başlanacak.

Mut Deresinin, Mut'un kanayan bir yarası olduğunu belirten Başkan Murat ORHAN, "Mut kanalizasyonu 80'lik beton borularla ilçemizde Atalay Otel olarak bilinen işletmenin 200 metre aşağısından Mut deresine akmaktadır. Bu bölge elbette ilçe merkezimize yakındır. Bugüne kadar aşağıya alınmama sebebi ise Dere Islah Projesinin, yapım ve ihale aşamasında olmasından kaynaklanmaktadır. Şu anda Mut Deresinin Islah Projesi yapılmış olup, yer teslimi gerçekleşmiştir. Belediye olarak bizler, bu çalışmalar esnasında Mut Deresi'ne akan kanalizasyonumuzu 800'lük Korige borularla merkez dışına çıkaracağız. Yürütmüş olduğumuz çalışmalar esnasında, kamuoyumuzun göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ediyorum" dedi.

Projenin aynı zamanda bir rekreasyon çalışması olduğuna değinen Başkan ORHAN; "Islah çalışmaları sonrasında dere kenarımızda yürüyüş yolları ve çevre düzenlemeleri yapacağız. Böylelikle Mut'un kanayan yarasını, güzel bir görünüme kavuşturacağız. Programları uygun olduğu takdirde Ekonomi Bakanımız Sayın M. Zafer ÇAĞLAYAN, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SEVER ve değerli milletvekillerimizin katılımlarıyla; 29 Mart 2013 tarihinde Mut Dere Islah Projesinin de dahil olduğu ‘Toplu Temel Atma ve Açılış Törenini’ hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçmesinde katkısı olanlara teşekkür eden Başkan ORHAN; "Mut'un böylesine ciddi ve nitelikli bir hizmeti almasında katkılarını esirgemeyen, bizzat yakından takip ederek olumlu sonuçlanmasını sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU'na, her konuda desteklerini bizlerden esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'a, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SEVER’e, değerli milletvekillerimiz Sayın Çiğdem Münevver ÖKTEN’e, Sayın Ahmet Tevfik UZUN’a ve Nebi BOZKURT’a ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.



1127 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın