Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam65
Toplam Ziyaret787151
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“Şimdi Düşünme Zamanı”

Mut'ta öğrencilerin teknoloji ve tasarım derslerinde oluşturduğu etkinlikler sergilendi.

Türk Patent Enstitüsü, genç zihinlerin düşünme becerilerini geliştirmenin gelecekte ülke ekonomisine katacağını dinamizmi dikkate alarak, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ilköğretim okullarının 6-7- ve 8. sınıflarında okutulan Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında öğrencilerin yaptıkları çalışmaların “Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri” ile sergilenmesi imkanını sağlamıştır. Bu imkanı değerlendiren Mut’taki öğrenciler, “Şimdi Düşünme Zamanı” isimli bir sergi açtı.

Mut Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda gerçekleşen serginin açılış konuşmasında Mili Eğitim Müdürü Harun Gergin, Ortaokul 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin teknoloji ve tasarım derslerinde oluşturulduğu etkinlikleri sergilemek, öğrencilerin gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi zihinsel süreçleri geliştirmek amacıyla Bakanlık ile Türk Patent Enstitüsü arasında protokol imzalandığını anımsattı. Gergin, “İlçemiz ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerimiz arasından 79 öğrencimiz “şimdi düşünme zamanı” sergisine başvurmuştur. Bunların arasından 9 proje ilçe değerlendirme komisyonunca belirtilen kriterler göz önünde seçim yapılarak 30 Nisan 2013 tarihinde Mersin’de yapılacak olan il sergisine gönderilecektir.” dedi. Bu çalışmadaki okul yöneticilerini ve öğrencilerini kutlayan Gergin, başarılarının devamını diledi.

Dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Müftü İbrahim Köksal, Şube Müdürü Osman Okur özel idare müdürü Sevgi Güngör tarafından ödülleri ve katılım belgeleri verildi.

Haber: Ahmet Güler



1312 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın