Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam122
Toplam Ziyaret788494
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN ORHAN KERMES AÇILIŞINDA

Kale Öğrencilere Yardım Derneği tarafından, talebeler yararına düzenlenen            “Geleneksel Hayır Çarşısı” kermesi, yoğun bir katılımla açıldı.

Kermesin açılış konuşmasını Güllük Talebe Yurdu'nda görevli eğitmen Mustafa Teker yaptı. Teker konuşmasında eğitimde farklı modellerin uygulandığını ve %100 başarı hedefiyle çalıştıklarını kaydetti. Mustafa Teker'in konuşmasının ardından; Halil İbrahim Aydın Hocaefendiden Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Açılış programında; Talebe dernekleri tarafından hizmete açılan Mutlu Çocuk Anaokulu öğrencileri tarafından şiirler, dualar ve ilahiler okundu.

 

Kermeste konuşma yapan Belediye Başkanı Murat Orhan; "Fedakârlık ve cefakârlık gösteren gönül insanlarına şükranlarımızı sunarız" dedi. Orhan; "Kermes heyecanını erkekler yaşasa da en fazla emeği ve cefayı hanım kardeşlerimiz çekiyor. Allah razı olsun. Mutlu Çocuk Anaokulu öğrencilerimizin söyledikleri güzel dizelerden sonra, diyecek çok fazla bir şey yok aslında. Sağ omzumuzda iyilikleri, sol omzumuzda kötülükleri yazan melekler var. İnançlı ve şuurlu bir nesil böyle yetişir. Bu hizmete gönül vermiş, emek vermiş herkesten Allah razı olsun. Aramızdan ayrılan, ebediyete intikal etmişlere Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah bizleri onlarla cennette kavuşmayı nasip etsin, inşallah." şeklinde konuştu.

Başkan Orhan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Talebe derneklerinin toplumda çok büyük bir hizmeti yerine getirdiğini, milli ve manevi değerleri yaşattığını dile getirerek; "Çok büyük bir açığı kapatmak takdire şayandır. Dar gelirli ve köylerden gelen birçok ailenin, birçok öğrencinin eğitimi, barınması, istihdamı ve milli manevi değerlerin bilhassa verildiği, nezih ortamların sunulduğu talebe derneklerinin çok ciddi gayretleri olduğunu biliyoruz. Bu davaya gönül veren arkadaşlarımızın yüzleri güleç ve gönülleri açık. Hz. Ali'nin dediği gibi, gönül vermezsek, gönül alamayız. Allah sizlerden razı olsun. Gerek şahsım, gerek belediyemiz olarak üzerimize düşen bir görev olduğunda; yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Derneğimizin hazırlamış olduğu kermesin hayırlı ve bereketli olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Dernek yöneticileriyle birlikte kermesin açılış kurdelasını kesen Başkan Orhan, kermesten alışveriş yaptı.

Haber: Abdurrahman AYDIN



1363 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın