Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret781275
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT’UN İLK KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ – İLMENCE

İlçemizde yeni bir dönem başladı. Mut için bir şans. İlk olarak daha mutlu ve daha başarılı olarak kendi yaşam serüvenine çıkacağı yolculuğu güçlü ve eğlenceli bir deneyime dönüştürmek isteyen herkes için  İLMENCE Kişisel Gelişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi sizi bekliyor. Uzman Eğitimci Abdulkadir BULMUŞ ile konu hakkında bir röportaj yaptık ve farkındalık oluşturacak konular üzerinde sohbet ettik.

Mut’tan Haber: Sayın A. Kadir Bulmuş, bize kendinizden bahseder misiniz?

İLMENCE: Karaelmas Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunuyum. Üniversite eğitimi öncesinde yaşadığım deneyimlere bakarak ‘nasıl zihinsel-duygusal-fiziksel anlamda etkin bireyler yetiştirilir’ düşüncesiyle o dönemde kişisel gelişim çalışmalarına başladım. Fiziksel gelişim adına savaş sanatlarıyla ilgilendim. (Sayokan, Taekwondo). Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nden diksiyon eğitimi ve kişisel gelişim alanında uluslar arası eğitim veren Livcon’dan kişisel gelişim alanındaki en yüksek düzey olan Master Trainer eğitimi aldım. 12 yıllık eğitimci, yazar, evli ve üç çocuk babasıyım. Aldığım eğitimleri tecrübeyle birleştirerek, insanların kendi hayatlarında yaşam mimarı olarak daha mutlu ve daha başarılı olması için bilgilerimi ve deneyimlerimi isteyen herkesle paylaşıyorum.

Mut’tan Haber: Kişisel gelişim serüveniniz nasıl başladı, biraz bahseder misiniz?

İLMENCE: Üniversite yıllarında (1995) amatörce başladığım kişisel gelişim yolculuğu 2007 yılında aldığım Master Trainer eğitimiyle profesyonelliğe ulaştı. O tarihten bu zamana kadar yolu yolumla kesişen ve daha mutlu ve başarılı olmayı isteyen yüzlerce kişiyle deneyimlerimi paylaştım ve paylaşmaya devam ediyorum.

Mut’tan Haber: Kişisel Gelişim nedir?

İLMENCE: Daha mutlu ve başarılı olmamızı sağlayan mükemmellik yoludur. Kişinin yaratılıştan gelen kendi mükemmel potansiyelini ortaya çıkartarak, kendini gerçekleştirme serüvenidir.

Ancak ruh ve akıl sağlığı yerinde olan bireyler, belli bir sisteme dayalı olarak:

•    hedeflerini netleştirerek fark yaratabilir.

•    kendisinin veya başkalarının bakış açısını değiştirebilir,

•    motivasyonunu yükseltebilir,

•    zamanı iyi yönetir, özgüveni arttırabilir,

•    deneyim kazanarak, başarı odaklı olabilir,

•    değişime, çağa ayak uydurabilir,

•    imaj yenileyebilir,

•    topluluk karşısında bir bilgisini etkin bir biçimde aktarabilir,

•    kendi değerlerini tanıyabilir,

•    vizyonunu ve misyonunu belirleyebilir,

•    kendisiyle ve işiyle ilgili ekolojik sorgulamasını yapabilir.

Sağlıklı bireylerin gelişimlerini geliştirebilmeleri ve sürdürülebilir hale getirebilmeleri için Kişisel Gelişim; mükemmellik yolunu aydınlatan sokak lambaları gibidir.

Mut’tan Haber: İnsanlarımız sizden ne gibi hizmetleri alabilirler?

İLMENCE: Mut’un ilk kişisel gelişim eğitim ve danışmanlık merkezi olan İLMENCE merkezinde; NLP, Hipnoz, Öğrenci/Yaşam Koçluğu, Quantum, Etkili İletişim, Nefes Terapisi, Hızlı Fotoğrafik Okuma gibi grup eğitimlerinin yanında; aile danışmanlığı, yaşam ve öğrenci koçluğu, alerji, ağrılar ve psikolojik bir çok konuda konularında bireysel danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Mut’tan Haber: Sizce bu eğitimlerin amaçları nelerdir?

İLMENCE: Yerinde ve örgün eğitimleriyle yaşam ve iş hayatında daha başarılı olmak ve hayattan daha fazla lezzet almak isteyen herkese uygun eğitim programları ve danışmalık hizmetleriyle, kişisel ve kurumsal anlamda fark yaratmak isteyen herkesi fark yaratmaya davet ediyorum. Bu hizmetlerle daha mutlu ve başarılı olabilirsiniz.

Mut’tan Haber: Bu eğitimlerin Mut’ta verilmesinin avantajları nelerdir?

İLMENCE: Artık büyük şehirlere gidip 3-5 gün süren ve çok ciddi bedeller ödemenin yanında yol, konaklama ve diğer harcamalarınız için ekstra zahmet çekerek masrafa girmeye gerek yok. Kişisel gelişim alanında ihtiyacınız olan bireysel ve kurumsal tüm eğitimler Mut’ta ve artık size çok yakın.

Mut’tan Haber: Yeni bir merkez açtınız. Bu güne kadar ne tür eğitimler verdiniz?

İLMENCE: Halk Eğitimi Merkezimizde, diksiyon, etkili iletişim ve sahne sunum becerileri konularında birçok eğitimler verdik. Şu anda da SERTİFİKALI KOÇLUK programına katılan, ilk kişisel gelişim profesyonellerimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Kendilerini tebrik ediyorum. Türkiye’de ilk kez tarafımızca geliştirdiğimiz öğrenme modeliyle; okuma hızını, öğrenme hızını ve hatırlama hızını en az üç kat arttırabileceğiniz Hızlı Fotoğrafik Okuma Teknikleri eğitimlerimiz devam etmektedir.

Mut’tan Haber: Hızlı Fotoğrafik Okuma Eğitimleriniz ile ilgili bir örnek verebilir misiniz?

İLMENCE:  Hızlı öğrenme ve hızlı hatırlamanın yanında okuma hızını 5 kat artırarak dakikada 1000 kelime okuyan, Oğuzhan BOYRAZ isimli öğrencimizi örnek verebilirim. Ayrıca bu eğitim programına katılan öğrencilerimizde okuma, öğrenme hatırlama hızında en az üç kat artış olmaktadır.

Mut’tan Haber: Yeni dönemde programınızda ne gibi eğitim aşamaları yer alıyor?

İLMENCE: Yakında başlayacak olan NLP, Sertifikalı KOÇLUK,  Aile İçi İletişim ve Hızlı Fotoğrafik Okuma eğitim programları için ön kayıtlar devam etmektedir.

Mut’tan Haber: Okurlarımıza kişisel gelişim serüveniyle ilgili olarak röportajımızın sonunda ne gibi bir mesaj verirsiniz?

İLMENCE: Yeni bir meslek ve yeni bir yaşam için, yaşam ve öğrenci koçluğu eğitim programlarına katılarak yüksek kazanca ve yaşam kalitesine sahip olabilirler. Kişisel gelişim yolculuğuna çıkarak daha mutlu ve başarılı olmak isteyen tüm kişisel gelişim dostlarımızı yanında merhabası olan çaya bekliyoruz.

Mut’un ilk Kişisel Gelişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin hizmete açılmasından dolayı Sayın Abdülkadir BULMUŞ’a ve çalışma ekibine başarılar diliyoruz. Kişisel gelişim üzerine daha detaylı bilgi almak isteyenler www.ilmence.com ve www. hizlifotografikokuma.com adreslerini inceleyebilirler.



1757 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın