Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam303
Toplam Ziyaret780611
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İNADINA HİZMET

Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Başkan ORHAN; Mut'un ileri gitmesinde, hizmet almasında engel olmak isteyenler olduğunu belirterek, "Biz inadına hizmet ediyor ve Mut'un ilerlemesini istiyoruz" dedi.

Haziran ayı olağan meclis toplantısı, 04.06.2013 günü gerçekleşti. Meclis gündemi açılış ve yoklamanın ardından başladı ve Belediye Meclisi, İmar Komisyonuna İlgili Evrakların Havalesini görüştü. Dilekçe sahibi vatandaşların imar paftasındaki talepleri, değerlendirilmek üzere komisyona havale edildi.

 

Meclis gündeminde, Uygulama imar ve mevzi imar planı tadilatları konu olmadığı için yer almadı. Meclise havaleli evrakları görüşen meclisimiz, ilk olarak mülkiyeti belediyemize ait 14 Ad. parsel ve işyerlerinin satışını görüştü. Büyükşehir yasası ile birlikte 29 Mart 2014'ten sonra büyükşehire geçecek olan otogar işyerlerinin belediye kasasında değerlendirilmesini dile getiren Başkan Murat ORHAN, "Daha önce satış kararını aldığımız yerler şimdi bağımsız bölümler haline getirdik, kararımızı yeniliyoruz. Zaten büyükşehire devroluyor. İlçemizde değerlendirirsek, insanımıza hizmet etmiş oluruz. SGK ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün, eski Beyaz Masa ve eski Emlak Servisinin olduğu yerlerle ilgili satış veya kamulaştırma konuları gündemde" şeklinde konuştu. Meclisimiz, mülkiyeti belediyemize ait 14 Ad. parsel ve işyerlerinin satışını kabul etti. Meclisimiz daha sonra Norm Kadro yasası çerçevesinde belediyemizin bağlı bulunduğu D9 sınıfında yer alan 7565 kodlu Teknik Hizmetler sınıfındaki Ölçü Ayar Memurluğu'nun iptalini, 6595 kodlu Teknik Hizmetler sınıfındaki birinci derecedeki Sosyolog kadrosuna ihdasını görüştü ve kabul edildi.

Belediye Meclisi, İlçemiz Kale Mahallesi'nde bulunan Yüzüncü Yıl Caddesi olarak isimlendirilen, Mezarlık Sokak ile Susanoğlu Sokak arasındaki, dikine 7 metrelik yolun cadde özelliği olmaması sebebiyle Yüzüncü Yıl Sokak olarak değiştirilmesine karar verdi.

Kozlar Yaylası Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'nin, Kozlar Yaylası'nda parsel sahibi Emine Bastonlu'dan, 1103 metrekarelik bir parselin 5 yıllığına kiralayarak, belediyeden bu parsele Basket potası, mini futbol sahası, çocuk oyun grubu, kamelya ve park yapılması talebini görüştü. Başkan ORHAN, "Sertavul yaylamızda bir park çalışması yapmıştık. Halkımızdan büyük bir ilgi ve takdir gördü. Şimdi Kozlar yaylamızda da böyle bir çalışma yapmak istiyoruz. Belediyeye ait Kozlar'da bir yer yok. Halböyle olunca derneğimiz yer bulmuş kiralamış. Kozlar'a hizmet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Meclis, Kozlar Yaylası'na park yapılması kabul edildi.

Başkan ORHAN, "Kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan belediyemizin hesaplarına bloke konulmaması, haksız kazanç elde edilmemesi ve tehir icra olması adına İller Bankası'ndan 1 milyon liralık teminat mektubu almak istiyoruz. Kamulaştırmalar oluyor, torba yasadan gidenler, başka kurumlardan alacağını aldığı halde tekrar belediyemizden para talep ediyor. Hukuksuzluk var. Temyize gittik. Şimdi dere ıslahı devam ederken de kamulaştırmalar çıkıyor. Sıkıntı olmasın istiyoruz. Mevcut avukatla sözleşmemizi fesh ettik. Çok kısa bir zamanda yeni bir kadrolu avukatımız da göreve başlayacak" dedi. İller Bankası'ndan 1 Milyon liralık teminat mektubu alınması kabul edildi.

2007 yılında Göksu Belediye Başkanıyken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden merhum Ahmet GEZER'in, ilçemizde bir sokak veya caddeye isminin verilerek yaşatılmasını gündeme alan Başkan ORHAN, incelenip, değerlendirilip mutlaka Ahmet Gezer'in isiminin verilmesini istedi.

Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından, gündem dışı olarak konuşmalara geçildi. Bu yıl 40.sı düzenlenen Kayısı Kültür ve Sanat Festivaline bütün meclis üyelerini ve Mut halkını davet eden Başkan ORHAN açılışın Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda ve konserlerin ücretsiz olarak Şehir Stadında olacağını özellikle belirtti. 11 Haziran 2013 tarihinde Mut Atık Su Arıtma Tesisi'nin ihalesinin yapılacağının müjdesini veren Başkan Murat ORHAN; Devlet Hastanesi İnşaatının yarım kaldığını, müteahhit firmanın işi bıraktığını altını çizdi ve "TOKİ olsun, Sağlık Bakanlığı veya Belediyemiz işi bırakmamıştır. Müteahit firma teminatı yakıp, borcuyla bırakıp gitmiştir. Şimdi Haziran ayı içerisinde hastanemiz yeniden Toki tarafından ihale edilecek ve acil iş kapsamında Ağustos ayı içinde inşaat devam edecektir. Aslında hastanemiz zaten bir buçuk yıl geç başladı. Birçok engellemeyle karşılaştık ama hepsine teşekkür ediyoruz. Biz inadına hizmet ediyoruz. Festivalden sonra şehir içinde sıcak asfalt çalışması başlıyor. Kaldırım düzenlemesiyle, alt yapısıyla, orta refüjüyle güzel bir çalışma olacak. İlçemize Sağlık Meslek Lisesi açılmasıyla ilgili yoğun mücadeleler verdik. Bu konuda da engellemelere rağmen Milletvekilimiz Sayın Nebi BOZKURT beyin destekleriyle onayı aldık. Önümüzdeki yıl öğrenci kabul edecek. Doğalgaz konusunda geçtiğimiz ay meclisten yetki almıştım. Geldiğimiz noktada sevindirici bir gelişme oldu. Enerji Bakanlığımız'dan bir yazı geldi. Çalışmalar başladı. Anket yapılacak ve ilçemizden en az % 60'ın üzerinde bir talep olmasını ümit ediyoruz" şeklinde genel bilgiler verdi.



809 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın