Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam547
Toplam Ziyaret779175
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TEMEL AMAÇ BİR ARAYA GELMEK

İlçemizde ulusal ve yerel basında faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelip Basın Toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Murat ORHAN; hizmetler, Mut gündemi ve Kayısı Festivali ile değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan ORHAN; "2009 yılındaki Mut'la bugün arasında çok büyük fark var. Çok iyi durumdayız" dedi.

Başkan ORHAN; "Bugün davetimizi kırmayıp gelen kıymetli basın mensubu arkadaşlarıma, çok teşekkür ediyorum. Temel amaç bir araya gelmek. İşlerin takibi, çalışmalar derken; yoğunluktan ötürü basın mensubu dostlarımızla epeydir görüşemiyorduk. Böylelikle hem sohbet ederiz, hem sizlerin değerlendirmelerini, görüşlerini dinleme fırsatımız olur" dedi.

•HİZMETLER      

ORHAN; "Şehrin emanetini almış durumdayız, elimizden gelen bütün gayretleri göstererek hizmet ediyoruz ve geriye dönüp baktığımızda, 2009 yılından bugüne; Mut, çok ciddi bir mesafe kat etti. Çok iyi bir durumdayız. Her siyasetçi gibi bizlerde seçim döneminde vaatler verdik. 20 seneye bedel 20 proje dedik ve bugün eksiğimiz kalmadı. Projelerimizi ya bitirdik, ya çalışmalar devam ediyor veya ihale aşamasına çıkardık. Şimdi çok büyük bir yatırım olarak Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi gündemimizde. 11,7 Milyon Lira eski parayla 11 trilyon 700 milyarlık bedelle ihale edildi. 2 veya 3 ay içerisinde temellerini atacağız. Mut'un kanayan yarası olan Mut Deresi Islah çalışmalarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Modern bir kentin olması gereken ve geç kalınmış çalışmasını bizler yapıyoruz. Eylül ayının sonlarına doğru 2 bin 700 metrelik uzunlukta ıslah havzasının beton çalışmaları tamamlanacak. Beton çalışmasının ardından, rekreasyon yani çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, park, kamelya, bank ve aile çay bahçeleri ile ışıklandırma çalışmalarını yapacağız. Yine bu ıslah çalışmaları esnasında 2 yeni köprü yapacağız. Mevcut 2 köprünün de yenilenip, genişletilmesi konusunda projelerimiz olacak" dedi.

•EĞİTİM

Eğitim alanında çok ciddi gayretler gösterdiklerini ve Belediye olarak da yurt yapımı için 2 Milyon liralık bir bedel ödeyeceklerini ifade eden Başkan ORHAN; "Ortaöğrenimle ilgili yurt sıkıntılarımız vardı. Milli Eğitim Bakanlığımız şu anda ilçemizde bir ortaöğrenim yurdunun inşaatını yaptırıyor. Biz de Türkiye'de nadir görülen bir ortak çalışma ile yurt yaptıracağız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Mut Belediyesi işbirliğiyle ortaöğrenim yurdu yapılacak. Toplamda 4 Milyon liranın üzerinde bir maliyet ve yarısını belediye olarak biz ödeyeceğiz. Bir diğer konu ise ilçemize ilk etapta 60 öğrenci kapasiteli Sağlık Meslek Lisesi açılmasıydı. Bir takım aksaklıklar oldu ama geçtiğimiz günlerdeki Ankara görüşmelerimiz esnasında Mersin Milletvekilimiz Nebi BOZKURT hocamızın destekleriyle, Mut'a Sağlık Meslek Lisesi açılması için gerekli izinler alındı, kendilerine teşekkür ediyorum ve inşallah 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Mut Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak tercih kılavuzlarında yerini alacaktır" şeklinde konuştu.

•ARAÇ PARKI

Belediyemizin hizmet araçlarının tamamen yenilendiğine dikkat çeken Başkan ORHAN; "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bütün araçları yeniledik ve yenilerini ekledik. Bugün dördüncüsünü aldığımız "sıfır km" bir Beko Loder iş makinamızı daha araç parkımıza dâhil ettik. Halkımıza hayırlı olsun"  şeklinde konuşarak çalışmalara değindi ve "Belediye binamız, hayvan pazarımız, toptancı hal genişletme, ek binalar ve ihracatçı ardiyelerimiz, mezbaha ek binamız ve soğutma ünitemiz dönemimizde hayata geçen yeni hizmet binalarımız. Meydan Spor Kompleksi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkının restorasyonu ve Şahin Tepesi'ndeki Kent Park çalışmalarımız başlı başına birer değerdir" dedi.

•KAYISI İHRACATI

Kayısı fiyatlarının ve ihracatlarının iyi seviyede olduğunu belirten ORHAN; "İhracattan Mut Kayısısı geri dönmüyor. Kayısılarımızda herhangi bir kimyasal kalıntı yok. Bu çok sevindirici bir gelişme. Temelinde 2005 yılından bugüne yürütülen 'Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği' projesi kapsamında Kimyasalların Kayıt altına alınması programında Mut'un pilot bölge olarak seçilmesi ve %99'luk bir başarı göstermesi yatmaktadır. Ben üreticilerimize duyarlılıklarından ve yeniliklere açık olmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 30-40 bin ton ihracat hedefliyoruz. Ürünlerimizin pazar bulmasında başta Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a, hemşerimiz Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'e ve Mersin Milletvekillerimiz Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten' e, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize, Akdeniz İhracatçı Birliklerine, Sayın Kaymakamıma ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

•SAĞLIK

Sağlık alanındaki belediye hizmetlerine ve desteklerine değinen ORHAN, "Sağlık da belediye hizmetidir. Belediyenin asli görevleri üzerinden siyaset yapmayı hiçbir zaman benimsemedim ve yapmadım" dedi ve konuşmasının devamında şu sözleri söyledi: "İlçemize 5 tane yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonu yapıldı. İş adamı Oktay FERŞAT (Ferşat Grup) tarafından hibe olarak ilçemize bu hizmeti kazandırdık. Oktay beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Belediye olarak biz bu çalışmada imar, yer tahsisi ve alt yapı hizmeti sunduk. Şimdi 3 köyümüze daha bu 112 istasyonlarından yapılmasını sağlayacağız. Şehir merkezimizde 2 yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılması gündemde. Belediyemizin ambulansını yeniledik şimdi yeni bir ambulans daha geliyor". 75 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatının gecikmesiyle ilgili olarak basının sorularına cevap veren Başkan Murat ORHAN; "Hastane inşaatımızın ihalesini kazanan firmanın sözleşmesi fesih edildi. Taahhüt edilen sürede çalışmalarını tamamlanamayacağı söz konusu olunca TOKİ sözleşmeyi fesih etti. Ekonomi Bakan Yarımcımız Sayın Mustafa Sever'le birlikte geçtiğimiz günlerde, bu konu ile ilgili olarak TOKİ Başkanımızla görüştük. Kalan yapı üzerinden acil iş kapsamında hastane inşaatımız, Haziran ayı içerisinde yeniden ihaleye çıkacak ve en kısa sürede tamamlanacak" şeklinde konuştu.

•SICAK ASFALT

Sıcak asfalt konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ORHAN, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin ardından, çalışmalarda gecikmelerin yaşandığını ancak festival sonrasında çalışmaların başlayacağını vurguladı ve Mut şehir geçişi Palantepe'den başlayıp Yapıntı Köyü çıkışına kadar olan yolun, orta refüj dahil olmak üzere alt yapısı, yağmur drenajı, kanalizasyonu da yenilenerek yapılacağını söyledi. Şehir merkezinde cadde ve sokakların toplam uzunluğunun 182 km olduğunu altını çizen Başkan ORHAN; "Belediye olarak bu yıl ilk etapta 80-85 km'lik şehir içi yollarımızda, imarı tamamlanmış, binaları yerleşmiş yerlerde bütün alt yapısını yenileyerek sıcak asfalt çalışması yapacağız" dedi.

•TÜRK BAYRAĞI

Türkiye'nin en büyük bayrağının Mut'ta oluşu ve bayrağın renginin solmuş olmasından dolayı kamuoyundaki eleştirilere değinen basın mensuplarına, Başkan ORHAN şu şekilde cevap verdi: "Evet, Sayın Kaymakamımızın önderliğinde böylesine güzel bir çalışmayı başardık. İlçemize, Türkiye'nin en büyük bayrağını kazandırdık. Haliyle boyama olan bayrakta renkte solma ve bakım gerekliliği oluyor. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; bayrağa lafla sahip çıkılmaz. İçinde yarım saat dolaşıp, fotoğraf çektirmekle, bayrağa filancalar sahip çıktı diye gazetelere beyanat vermekle, bayrağa sahip çıkılmaz. Gerçek manada vatanına, milletine hizmet ederek, bayrağa sahip çıkılır. 21 dönüm büyüklüğündeki bayrağımızın boyasını aldık. Pazartesi gününden itibaren boyamaya başlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın bayrağımıza biz, gerçek manada sahip çıkıyoruz."

•FESTİVAL

Bu yıl 40.sı düzenlenen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'ne herkesi davet ettiklerini ve basın yoluyla da herkesi beklediklerini belirten Başkan ORHAN, katılımlarından ötürü basın mensuplarına teşekkür etti. Festivalin Karacaoğlan Çınaraltı Parkında açılışının gerçekleşeceğini, ücretsiz halk konserlerinin şehir stadyumunda olacağını belirten ORHAN, belediye olarak festivale hazır olduklarını kaydetti.

Başkan ORHAN'ın düzenlemiş olduğu toplantıya TRT Muhabiri Mehmet ÇETİN, İHA Muhabiri Hasan ÇETİN, DHA Muhabiri Murat SÖZERİ, Anadolu Ajansı Muhabiri Ahmet GÜLER, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Murat ÜLBEKİ, Mut'tan Haber Gazetesi Muhabiri Abdurrahman AYDIN, Mut'un Sesi Gazetesi Muhabiri Osman ÇAĞLAR, Göksu Gazetesi Muhabiri Mustafa HABACI, Mutlu FM radyosu temsilcisi Osman PİRGON, Hilal FM Radyosu temsilcisi Raşit AŞRAF, Belediye Özel Kalem Müdürü Selçuk MELLEÇ, Belediye Basın-Yayın Görevlisi Sıtkı SOYLU ve Ak Parti Mut İlçe eski Başkanı Ali KESER katıldı.

1127 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın