Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam246
Toplam Ziyaret771757
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Köy Muhtarlarını Bilgilendirme Toplantısı

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, TBMM'de 6 Aralık 2012 tarihinde yasalaşan ve 30 Mart 2014'te yürürlüğe girecek olan, Yeni Büyükşehir Yasası ile Emlak Beyan Değerlerinin yeniden görüşülmesi ve harçların bu yüzde üzerinden yatırılması gündemi çerçevesinde 11 Haziran 2013 günü köy muhtarlarıyla görüştü.

Mut Belediyesi Sinema ve Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Başkan ORHAN, Köy Muhtarları ve Belediye emlak tahakkuk servisinden yetkililer katıldı. Başkan Murat ORHAN, "Yeni yasa ile birlikte belediye sınırına dahil olan ve mahalle statüsüne alınan köylerimizden, 5 yıl boyunca herhangi bir vergi, ruhsat harcı, oturma ruhsatı harcı alınmayacak. Bütün işlemler belediye üzerinden yürüyecek. İçme suyu, sulama suyu hizmeti ve tahsilatı MESKİ'ye devroluyor ve en düşük su bedelinin dörtte biri üzerinden bedel tahsil edilecek. Ev yapacak olan vatandaşımız artık özel idareden uğraşmayacak, planını, projesini belediyemiz hazırlayacak ve hiçbir ücret talep etmeyecek. Yasa uygulamaya geçtikten sonra hali hazırdaki ticarethaneler ve işyerleri durumuna göre ruhsatlı sayılacak. Bundan sonraki ruhsatlandırma işlemleri belediye tarafından yürütülecek. Köy tüzel kişiliğine ait tapular belediyeye devrolacak" şeklinde bilgi verdi.

Belediye Başkanı Murat ORHAN; konuşmasının devamında kadastro paftaları ve imar uygulamaları, hazine arazileri, köy tarlası, mera, yaylak, güzlek araziler, evlendirme işlemleri ve kooperatifler hakkında muhtarlarımızı bilgilendirdi.

Köy muhtarları Başkan Murat ORHAN’ın kendilerini bilgilendirmesinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.

1008 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın