Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam365
Toplam Ziyaret777858
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BİRLİKTE HAREKET ETMEK BAŞARIYI GETİRİR

Emlak Beyan Değerlerinin yeniden görüşülmesi ve harçların bu yüzde üzerinden yatırılması gündemi çerçevesinde, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan ORHAN, Malmüdürü Sait Dilek ve diğer temsilcilerinde bulunduğu komisyona, küsüratların yuvarlatılıp, vatandaşın üzerine fazla yük olmamasını önerdi. "Zaten 29 Mart'tan sonra büyükşehir yasası uygulamaya girecek. Yasayla birlikte uygulamalar değişecek, o zamana kadar biz küsüratları tamamlayalım yeterli. Büyükşehir uygulamasında arsalar, binde 3'ten binde 6'ya, binalarda binde birden bide 2'ye artış yani % 100 olarak var" şeklinde konuşan Başkan ORHAN'ın önerisi komisyon tarafından kabul edildi.

Başkan ORHAN, mahalle muhtarlarını belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirdi ve "Temel amacımız bir araya gelmek, birlikte hareket etmek ve başarıyı yakalamaktır. Bugünkü gündemimiz içerisinde 2014 yılı Emlak Beyan Değerlerinin belirlenmesi yer alacak. Bu komisyon içerisinde sizleri ve birimlerimizi bir araya getirerek, mahallelerimizdeki varsa sıkıntı, sorun onları dinleyip, çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan ORHAN, bu yıl belediyece 40. sını gerçekleştirilen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgiler verdi. Festivalin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten Başkan ORHAN; "Festivalimizin iki temel amacı var. Birincisi tarım ürünümüz sofralık turfanda kayısımızın ve ilçemizin tanıtımıdır. İkincisi ise bir yıl boyunca alın teri döken, emek veren insanımızı bir kaç günlüğüne de olsa, dinlendirmek, eğlendirmek ve sosyal faaliyetlerle stresini atmasını sağlamaktır. Kayısı festivalimiz büyük bir organizasyon. Allah'a şükür herhangi bir kaza, üzücü bir hadise yaşanmadan atlattık. Bunun sebebi, iyi bir organizasyon kadar, Mut halkının festivalini sahiplenmesinden ileri gelmektedir. İnsanımız kendisine verilen değeri biliyor ve kendisi için yapılan hizmeti yerde bırakmıyor, sahip çıkıyor. Festivalimiz kapsamında yer alan konserlerimiz, bildiğiniz gibi ücretsiz halk konserleri oldu. Açılışını restore edilmiş Karaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirdik. Kamuoyunda festivalin yeri ve konserlerle ilgili birçok yalan yanlış söylemin aksine sistem 4 yıldır değişmedi" şeklinde konuştu.

Toplantı esnasında devlet hastanesi ve ilçemize yeni kazandırılan 5 adet 112 Acil Yardım ve Sağlık Merkezi hakkında muhtarları bilgilendiren ORHAN, "75 yataklı devlet hastanesi inşaatımızda müteahhit teminatını yaktı, işi bıraktı. Toki tarafından haziran ayının sonunda yeniden bu haliyle ihaleye çıkacak ve ağustos ayı içerisinde inşaat tekrar kaldığı yerden devam edecek. İlçemize 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonu kazandırdık. Ferşat grup tarafından yapıldı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yine Ferşat grup tarafından ilçemize 2 tane de Aile Sağlığı merkezi kazandıracağız. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

96 konut Toki birinci etabının ardından 186 konutluk ikinci etabın başlayacağını söyleyen ORHAN;"Hizmet noktasında bütün gücümüzle çalışıyoruz. TOKi ikinci etaba aşlıyor. TOKİ yolunda alt yapı, imar ve her türlü desteğin haricinde 1 milyon 300 bin lira yol kamulaştırması yaptık. 9 mahalle parkından, 37 mahalle parkına ulaştık. Asfalt sezonu geliyor. Şehir merkezimizin haricinde mahalle aralarında 6 milyon lira kaynak ayırarak mahallelerimizde sıcak asfalt çalışması yapacağız. Belediyemizin parası var, iş yapıyor, kimse merak etmesin, endişe etmesin. Asfaltlama konusunda sizlerden de bilgi alarak, sizlerinde bilgisi dahilinde işler yürüyecek. Sıcak asfalt yapamadığımız yerlerde soğuk aslaft çalışması yapacağız. Mahalle aralarımız toplam 226 km yola sahip. Bu yıl en az 20 km soğuk asfalt çalışması yapacağız. Şehir merkezimizdeki orta refüjde, Palantepe sanayi sitesinden Neslihan Otel'in olduğu yere kadar ve Mara Caddesi dahil olmak üzere Karayollarımızın yürüttüğü sıcak asfalt çalışması başlıyor. Taş ocağı olmamasından kaynaklanan gecikmeler, Karayollarının kendisine ait Sertavul'daki ocağını kullanarak çözüldü. Bu çalışma ile drenaj, orta refüj yenileme, kaldırım ve yol kenarı otopark çalışması ile son derece kaliteli bir çalışmayı hep birlikte göreceğiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde müjdesini vermiş olduğu Doğalgaz konusunda, Karaman güzergahının kullanılacağını vurgulayan Başkan Murat ORHAN; "İlçemize doğalgaz hizmeti gelmesi noktasındaki gelişmeler olumlu. Gelen olumlu yazı üzerine Ankara'ya BOTAŞ Genel Müdürlüğüne gideceğim. Uygulamanın devamında anket ve talep örgütlenmesi yer alacak. Eminim ki bütün insanımız ilçemize doğalgazın gelmesini isteyecektir. Belediyemiz bu hizmet için teminat yatıracak. İşletmeciliğini üstlenecek. Konu üzerinde ciddiyetle duruyoruz ve ilçemizi bu hizmetten faydalandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mut deresinin ıslahını gerçekleştirerek, tarihi bir kanayan yarayı ortadan kaldırdıklarının altını çizen Başkan Murat ORHAN; "1970'lerde başlayan bir çalışma. Öylece kalmış. O günden bugüne kadar her seçimde Mut Deresinin Islahı gündeme gelir. Her siyasetçi, her aday söz verirdi. Biz de söz verdik, Mut deresini ıslah edeceğiz, dedik. Çok şükür Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın destekleriyle, verdiğimiz bütün sözleri tek tek yerine getirdiğimiz gibi tarihi bir meseleyi de ortadan kaldırıyoruz. Mut'un gündeminde Mut deresi artık sorun olarak değil, rekreasyonu ve çevre düzenlemesini tamamlamamızın ardından, pırıl pırıl bir hizmet olarak akıllarda kalacaktır. Etrafında yürüyüş yolu, bisiklet yolu, parkı, kamelyası, bankı, çeşmesi ve ışıklandırmasıyla görsel manada çok güzel olacak. Rekreasyon hizmetinden DSİ ayrıldı. Onlar yapmayacak ama biz belediye olarak yapacağız. Rekreasyonla ilgili projeler hazırlanıyor, ilgili firmaya koordinatları verdik. Yaklaşık 3 km uzunluğunda ve şehri tam ortadan ikiye ayıran dere hattı için gereken yerde kamulaştırmalar yapacağız. Sadece Toki yolu kamulaştırması için 1 milyon 300 bin lira para harcadık, bu hizmet içinde ne gerekirse yaparız" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Toplantının sonunda muhtarlarımızın ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan ORHAN, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.



1095 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın