Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam314
Toplam Ziyaret781472
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AY YILDIZ ONURUMUZDUR

İlçemizde bulunan Türkiye'nin zemindeki en büyük Türk bayrağının, bakım ve boyama çalışmaları Mut Belediyesi tarafından, yapılarak tamamlandı.

Mut Kaymakamlığı önderliğinde, Mut Belediyesi’nin destekleriyle 21 dönümlük bir arazi üzerine konumlandırılan Türk Bayrağımız; 1 yıl süre sonunda bakım isteyen bir duruma geldi. Konu hakkında bilgi veren Mut Belediye Başkanı Murat Orhan; "Mithat Cemal Kuntay şairimiz, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek, bizim coğrafyamızın, vatanperverliğini açıkça ifade etmiştir. Ay yıldız bayrağımız şehitlerimizin kanıyla rengini almıştır, vatan topraklarımız şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. O yüzden, biz bastığımız her bir karış toprağı önemsiyor, ilçemdeki her insanımı, bu vatanın bir neferi, bir hizmetkârı olarak görüyorum. Mut'un milli mücadele döneminden şanlı bir mazisi vardır. İlçemdeki her bir insan, bu vatan için fedakârca yüreğini ortaya koyan bir yapıdadır. Milliyetçiliğin, ülkene, insanına hizmet etmeyle belli olduğunu biliyoruz, buna göre değerlendirme yapıyoruz. Bayrağımız bizim onurumuzdur. Biz bayrağımızı ağızlara sakız değil, başımızın tacı yapıyoruz. Ülkemize, insanımıza aşkla hizmet ettiğimiz gibi Türkiye'nin en büyük bayrağının da bakımlarını yaparız, yapıyoruz" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Sarıtaş mevkiinde bulunan ve 21 dönüm büyüklüğündeki Türk bayrağımızın bakım çalışmalarında, Mut Belediyesi tarafından önce içerisindeki otların temizliği yapıldı. Başkan Orhan; "Mut Belediyesi olarak 30 bin lira kaynak ayırdık, 7,5 ton boya aldık. Boyama çalışmalarını süratle tamamlayarak, Türkiye'nin en büyük bayrağını çok güzel bir görünüme kavuşturduk.”  şeklinde konuştu.



778 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın