Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam390
Toplam Ziyaret772329
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Bakan Çağlayan; "Söz Verdiğimiz Projeleri Sırasıyla Tamamlıyoruz"

Ekonomi Bakanı ve Mersin Ak Parti Milletvekili Zafer Çağlayan 2011 seçimlerinden sonra Mersin'de nelerin değiştiğini, hangi projelerin hayata geçirildiğini ve gelecek projel...erinin neler olduğunu içeren basın toplantısını gerçekleştirdi.

Mersin Kongre ve Sergi Sarayı Balo Salonunda kahvaltılı olarak düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, İl Yöneticileri, İlçe başkanları, Kadın kolları başkan ve yöneticileri, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Ak Parti Mersin Milletvekilleri: A. Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Öktem, Nebi Bozkurt, partililer ve basın mensupları katıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, Mersin'e yapılan yatırımları tek tek sayarak yapılacak olanları ve yapılması planlanan tüm yatırımları detayları ile birlikte anlattı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bakan Çağlayan, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğin belirterek başarıyı çekemeyenlerin, ülkenin şahlanışından rahatsız olanların faiz lobileri olduğunu işaret etti. Bakan Çağlayan, "2011 yılı 12 Haziran seçimleri öncesinde sizlere bir söz vermiştik. Her yıl yaptıklarımız yapamadıklarımız ve yapacaklarımı kamuoyunda çıkacağız, teşkilat arkadaşlarımız ile beraber neleri vaat ettiğimizi ve neleri gerçekleştirdiğimizi sizlerle beraber paylaşacağız demiştik.

FAİZ LOBİSİNİN ÜLKEMİZE ÖDETTİĞİ FAİZ 1,5 TRİLYON DOLAR

Ülkemiz hassas bir dönemden geçiyor. Bilhassa ülkemizin şahlanışından rahatsız olan gerek Türkiye dışında gerek Türkiye'de rahatsız olanlar da mutlaka her zaman oldu olacaktır da. Bu başarıyı hazmedemeyenler her zaman olacaktır. Yükselen itibarımıza, uluslararası arenada parmakla gösterilen siyasi ve ekonomik istikrarımıza gölge düşürmek isteyenler oldu. Tabi ki muslukları kesilen faiz lobisi ve onların taşeronları da bu işten rahatsız olacak. Kolay değil. Başbakanımız da ifade etti faiz lobisinin son 30 yılda ülkemize ödettiği faiz, 1,5 trilyon dolar. Geçen yılki milli gelirin 2 katı. Borçla yaşar bir ülke haline gelmenin faturası son 10 yılda yüzde 69'u bulan faizi yüzde 4,5'lara düşürmüştük. Son 10 yılda bizden önceki dönemdeki gibi milletin parasını çar çur etseydik mali disiplini sağlamasaydık, 642 milyar lira daha bu ülkenin cebinden faiz çıkacaktı. Kim ödüyor bedelini, hepimiz. Doğmamış çocuklarımızın borcu oluyor. Bu işten neması, ekmeği kesilenler var." dedi.

YÜZDE YÜZÜN BAŞBAKAN VE BAKANIYIZ

Gezi parkı olayları olarak tarihe not düşülen sokak hareketlerini de değerlenirden Başkan Çağlayan, halkın eylemcilere itibar etmediğini iddia etti. Bakan Çağlayan, "Sokaklarda eylemler yapan, devlet malına zarar veren, esnafa, halka, sanayiciye zarar verenleri sağduyulu halkımın en iyi şekilde değerlendirdiğini görüyorum. Halkımız bunlara itibar etmiyor. Hak istediğini iddia edip eylemleriyle bu ülkeye hem maddi hem manevi zarar verenlere halkımızın hakkını yedirmeyiz. Biz yüzde 50'nin oyuyla geldik ama yüzde 100'ün başbakanı ve bakanlarıyız. Halkımızın olan bitenin farkında olduğunu biliyoruz. İnanıyoruz ki halkımızın sağduyusu eninde sonunda galip gelecek ve sonunda kazanan sadece Türkiye olacak. Tüm bunlara inat, inadına yatırım, istihdam, üretim, inadına ihracat ve durmak yok, 2023'e devam ediyoruz.

G-20 İÇİNDE ÇİN'DEN SONRA İKİNCİ OLDUK

Avrupa'nın en hızlı büyüyen 3. büyük ekonomisi olduk. Ayrıca dünyada gelişmiş 20 ülkenin olduğu G-20 içinde de evelallah Çin'den sonra ikinci olduk. Bunlar birilerini rahatsız ediyor. Türkiye'ye verilen görev, tek ayaküstünde, kapı önünde IMF kapısında 1 milyar dolar için bekleyen bir Türkiye. Niye, Türkiye'ye borç verecekler ki, emir verebilsinler. Türkiye ancak halkından emir alabilir. Biz hükümete gelmeden önce Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin 85 lirası kamu borcunun, devletin faizlerine giderdi. Hastaneler, okullar, ulaşım sistemleri, eğitim sistemleri, alt ve üst yapı yatırımlarına rağmen şu anda bizim ülkemizde toplanan her 100 liralık verginin sadece 15 lirası artık borcun faizine gidiyor. 70 lira ne oluyor? Benim vatandaşımın cebine kalıyor. İşte o cebinde kalan parayla ülkemizi 2023 Türkiye'sine taşıyoruz. 2023 sadece maddi rakamların yakalanacağı bir tarih değildir, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler içerisine sokmak hayalinde ki Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüdür.

ARTIK İMF KAPISINDA BORÇ BEKLEYEN BİR TÜRKİYE YOK

Artık geçmişte IMF kapısında 1 milyar dolar borç için bekletilen Türkiye yok. Bir dünya liderine sahip Türkiye var. Bu yapısıyla birçok ülkeyi, kuruluşları rahatsız ediyoruz. Rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Hükümet olarak milletten başka kimse bizi yıkamaz. Allah'tan başka kimseye hesap vermeyiz. Türkiye, ekonomik ve siyasi olarak farklı gösterilmeye çalışılıyor. Yabancı televizyonları iyi izleyin. Türkiye'yi nasıl gösterdiklerini iyi izleyin. Hangi görüşte olursanız olun, bu ülkenin birliğini, beraberliğini isteyen insanlar olarak bakın bakalım yabancı medyanın Türkiye'yi kötü gösterme gayreti altında neler yatıyor. Faiz lobisi niye devreye giriyor, borsa üzerinde spekülasyonlar neden yapılıyor, faizler iniyor, çıkıyor. Faiz de borsa da döviz de ekonominin önemli göstergeleri. Normal zamanlarda da oynar. İç ve dış etkenler söz konusu. Bu hareketler olur ama borsada olanların ne kadarı yabancıdır? Yabancı sermaye benim bakanlığıma bağlı. Daha çok yabancı gelsin diye uğraşıyorum" dedi.

6 YILDA YAPILACAK HİZMETLERİ 18 AYDA YAPTIK

Mersin için yapılan projeleri de anlatan Bakan Çağlayan, Mersin'e hizmet etmeyi bir onur kabul ettiklerini söyledi. Bakan Çağlayan, "Biz Mersin için çok önemli projeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Biz seçimlerde söz verip unutanlardan değiliz. Mersin bizim için son derece önemli olan bir yerdir. Ben nerede olursak olayım, Mersin'e hizmet etmeyi bir onur kabul ediyorum. Kentleri değiştiren, dönüştüren olaylar vardır. Bizler Akdeniz Oyunlarını, Mersin için ekonomik dönüşüm ve modern kentleşmenin bir katalizörü yani hızlandırıcısı olarak kurguladık. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın gerek oyunların alınmasında ki şahsi teminatı, gerek yatırım bütçesinin oluşturulmasındaki bizzat emek ve çabaları ile 6 yılda olmaz denilen işleri 18 ayda tamamlayarak dünyanın Mersin'i konuşmasını sağladık. 3 kıtadan 32 branşta yarışmak için binlerce sporcu ve spor adamı Mersin'e gelecek. Dünyanın en yeni ve en modern tesislerinde gururla misafirlerimizi ağırlayacağız. Mersin'e de bu yakışır, Mersin'e dünya kenti olmak yakışır"dedi ve oyunlar için yapılan hizmetleri şöyle sıraladı: Akdeniz Oyunlar Köyü (3.500 Konaklama Kapasiteli), Tenis Kompleksi (3.000 Seyirci Kapasiteli), Erdemli Atış Poligonu (1.550 Seyirci Kapasiteli), Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi (4.500 Seyirci Kapasiteli), Servet Tazegül Spor Salonu (7.500 Seyirci Kapasiteli), Mersin Stadyumu (25.000 Kişilik), Toroslar Bocce Tesisi (1.000 Seyirci Kapasiteli), Olimpik Yüzme Havuzu(1.000 Seyirci Kapasiteli), Mersin Jimnastik Salonu (1.000 Seyirci Kapasiteli), Toroslar Voleybol Spor Salonu (1.000 Seyirci Kapasiteli).

MERSİN GELECEĞE HAZIR

Ayrıca Mersin ekonomisi için yapılan yatırımları da tek tek anlatan Bakan Çağlayan, Mersin Limanının yeni yapılanması hakkında da bilgiler verdi. Dünyanın en büyük yük gemisinin bile Mersin limanına yanaşacağını belirten Bakan Çağlayan, Akdeniz sahil yolundaki proje değişimi hakkında da bilgiler verdi. Özellikle proje değişimi ile yolların sahilden dağlara çekildiğini ve bu nedenle de tünel sayılarındaki artışların olduğuna dikkat çekti. Mersin'in geleceğe hazır olduğunu belirten Bakan Çağlayan, Mersin için yapılan ve yapılacak olan hizmetleri de şöyle sıraladı: Çukurova Limanı, Akdeniz Oyunları, Ulaştırma Projeleri; Mersin- Tarsus (D-400 Karayolu), Mersin, Çeşmeli, Silifke-Taşucu Otoyolu, Mersin-Karaman Duble Yol Bağlantısı., Akdeniz Sahil Yolu, Mersin Şehir Hastanesi, Turizm Yatırımları; Anamur- Melleç Turizm Merkezi, Gülnar-Ortaburun Turizm Merkezi, Silifke-Kargıcık Turizm Merkezi, Silifke-Ovacık Turizm Merkezi, Taşucu-Boğsak Turizm Bölgesi, Tarsus-Gülek- Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Narlıkuyu-Akyar Turizm Bölgesi, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi, Mersin Limanının Büyütülmesi, Yeni Nesil Serbest Bölgeler; Mersin Yeni Nesil Lojistik İhtisas Serbest Bölgesi, Mersin Yeni Nesil Bakım Onarım İhtisas Serbest Bölgesi, Mersin Yeni Nesil Tarım İhtisas Serbest Bölgesi, Mersin Yeni Nesil Yat İnşa İhtisas Serbest Bölgesi, Mersin Yeni Nesil Dış Ticaret Merkezi, Çukurova Havalimanı Ticaret Serbest Bölgesi, Tırmıl Yük Boşaltma İstasyonu, Yenice Lojistik Köyü, Kentsel Dönüşüm Projesi.

(Kaynak: Mersin İstikbal Gazetesi)

951 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın