Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam14
Toplam Ziyaret781766
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

73 AİLEYE HİBE EV YAPILIYOR

Başkan Orhan; "Kimse merak etmesin, insanımızı açta açıkta bırakmayız. Gamzelendi gönül yine devası ahtır. Gönlü mahzun olanın dostu Allah'tır."

Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediyesi'nin ortaklaşa yürütmüş olduğu bir çalışma ve ortak proje ile ilçemizden tespit edilen 73 aileye hibe olarak ev yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde hayata geçecek olan 73 hibe konut için çalışmalar hızla başladı. Mut Belediyesi sinema ve toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ve Belediye Başkanı Murat Orhan'ın katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

 Arsa sahibi olanlar için çalışmaların bir an önce başlayacağını belirten Başkan Murat Orhan; "Türkiye'de bir ilki başardık. Başka bir örneği yok. İlçemizden siz vatandaşlarımıza 73 hibe konut yapacağız. Geri ödemesi olmayacak. Projemizi hazırlarken arsa katkı payını belirtmiştik ancak arsa payı çıkmadı. Arsası olan vatandaşlarımıza bir an önce ev yapımına başlayacağız. Arsası olmayanlar için hep birlikte çözüm bulup, bir an önce evlerini teslim etmek istiyoruz. Kimse merak etmesin, insanımızı açta açıkta bırakmayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na göndermiş olduğumuz listede ismi çıkmayanlar, bir şekilde belli şartlardan dolayı elenmişlerdir ama onlar için TOKİ'den 110 lira taksitli apartman konut projemiz olacak. İçiniz rahat olsun, her insanımız için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin;"Konut yapımına başlayacağımız vatandaşlarımızın yüzde sekseninin bayan olduğunu görüyoruz. Onların bir firma ile demir çimento, işçilik gibi uğraşlardan kurtarıyor, bir nevi vekâletlerini almış oluyoruz. 1+1 ve 63 metrekare konutlarımızın geri ödemesi olmayacak. Arsa sıkıntılarımızı bir şekilde çözeceğiz, sizlerin başını sokacağı bir evleri olmasını sağlayacağız" diyerek konuştu.

Toplantının sonunda konuşan Başkan Murat Orhan, "İlçemizde dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması adına yürütmüş olduğumuz çalışmada, her türlü desteği veren İlçe Kaymakamımız Mustafa Şahin'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'e ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a ilçem adına teşekkür ediyorum. Bu 73 konutun geri ödemesi yoktur, yaklaşık maliyeti her bir ev için 25 bin liradır. Listede ismi gönderilip, bu 73 kişilik grupta adı çıkmayanlar için TOKİ projesini devreye alıyoruz. Aylık 110 lira ödeme ile onları da ev sahibi yapacağız. Hiç kimse merak etmesin. Gamzelendi gönül yine devası ahtır. Gönlü mahzun olanın dostu Allah'tır" dedi.



1091 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın