Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam555
Toplam Ziyaret783576
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan Orhan: "Birçok Hayal Dönemimizde Gerçek Oldu. Bizler, Başarıyı Kovalayan Bir Kadroyuz"

Mut Belediyesi olağan Temmuz ayı Meclis Toplantısını, 02 Temmuz 2013 günü gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Murat ORHAN, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, bazı köy muhtarlarımız, ilçe sakinlerimiz ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda, ilçe gündemi açısından son derece önemli konular görüşüldü. Meclis gündemi açılış ve yoklamanın ardından, İmar konularını kapsayan; İmar komisyonuna ilgili evrakların havalesi, Uygulama imar planı tadilatının görüşülmesi ve ilave imar planı tadilatlarının görüşülmesi konusunu değerlendirdi. Meclisimiz bu konuları kabul etti. Meclise havaleli evrakların görüşülmesinin ilk maddesi, Belediyemizde 5393 sayılı yasada da belirtilen çerçeveye uygun olarak, sözleşmeli avukat çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi şeklinde oldu. Başkan ORHAN; meclis üyelerine şu öneride bulundu: "5393 sayılı belediye yasasında, belediyelerin tam veya kısmi zamanlı sözleşmeli avukat çalıştırma yetkisi var. Tam veya kısmi duruma göre de ücret cetvelleri var. Biz belediyemizde tam zamanlı olarak istihdam edeceğimiz avukat olmasını istiyoruz ve yasada belirtilen en üst limit ücret olan 2.312,00 TL (İkibinüçyüzoniki Türk lirası) üzerinden maaş verilmesini öneriyorum" dedi. Belediyemizde tam zamanlı olarak istihdam edilecek olan sözleşmeli avukatın ücreti; Başkan ORHAN'ın önerisi doğrultusunda 2 bin 312 lira olarak kabul edildi.

Göksu Belediye Başkanı Merhum Ahmet GEZER’in ismi yaşatılıyor

Meclise havaleli evraklar içerisinde, ilçemizde yeni açılan 9 adet imar yoluna isim verilmesi yer aldı. Bir tanesi Yazalanı, diğer sekiz tanesi ise Cumhuriyet Mahallesinde olmak üzere 9 imar yoluna isim verilmesi ile ilgili olarak Başkan ORHAN;"Geçtiğimiz ayki toplantımızda merhum Ahmet GEZER'in eşi bir dilekçe vermişti. Göksu Belediye Başkanı iken hakkın rahmetine kavuşan ve ilçemize emek vermiş, hizmet vermiş bir insan, Ahmet GEZER'in isminin bir yola verilerek, adının yaşatılması konusunda. Şimdi yeni açtığımız Cumhuriyet Mahallesindeki yollar içerisinde 12 metre genişliğinde ve en büyüğüne Ahmet Gezer Caddesi olarak isim verilmesini öneriyorum. Yine Cumhuriyet Mahallesi'nde diğer yollara, Kamelya, Karaçalı, Karagöz, Karanfil, Kartopu, Kaynarca ve Mimoza'yı; Yazalanı Mahallesindeki yeni imar yoluna da Beyit Sokak ismini öneriyorum" şeklinde konuştu. Meclisimiz Başkan ORHAN'ın, yeni açılan İmar yollarına vermiş olduğu isim teklifini kabul etti.

Faizler dondurulup, su borcu taksitlendiriliyor

Geçtiğimiz ay meclis toplantısında gündem dışı olarak konuşulan ve vatandaşa bir kolaylık sunulması yönünde çalışma yapılmasını istediklerini belirten Başkan Murat ORHAN; "Geçtiğimiz ay siz değerli meclis üyelerimizle, yeni belediye ve büyükşehir yasası konusunda vatandaşımızın mağdur olmaması ve aynı zamanda belediyemizin su tahsilatını arttırıcı bir çalışma yapılması konusunda konuşmuştuk. Şimdi gerek mahalli idarelerden, gerek bu konuda uygulama yapılması için yasal düzenlemelerden faydalanarak bir çalışma yaptık, tamamladık" diyerek, içme ve sulama suyunda faizlerin dondurularak borcun taksitlendirileceğini söyledi. "İçme ve sulama suyu borcu olan vatandaşlarımız, belediyemize en geç iki ay içerisinde belediyemize gelerek, borç faizlerini dondurup, borçlarını 30 Mart 2014 tarihinde bitmek üzere taksitlendirebilecekler" diyerek, konunun meclis kararı ile kesinleştirilmesi gerektiğini belirtti. Belediye meclisi Başkan Murat ORHAN'ın vatandaşlarımızın içme ve sulama suyu borçlarının faizi dondurulmuş ve taksitlendirilmiş olarak tahsilatı önerisini kabul etti.

Sağlık Meslek Lisesi Belediye Meclisimizin diğer gündemi eğitim alanındaydı. "İlçemize Sağlık Meslek Lisesi kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz bir yandan gelmesini isterken, engellemeye çalışanlar da oluyor. Buna rağmen yılmıyoruz. Çünkü Ermenek'te, Karaman'da, Silifke'de, Erdemli'de, Anamur'da Sağlık Meslek Lisesi var ama Mut'ta yok. Çevre il ve ilçelerde olup, Mut'ta olmaması bugüne kadar kimseyi rahatsız etmemiş. Kimse, Mut'a bir sağlık meslek lisesi kazandıralım, diye müracaat etmemiş, talep ve takip etmemiş. Şimdi ise biz, ilçemize sağlık meslek lisesi kazandırmak için mücadele veriyoruz. Geçici olarak kale binamızı gösterdik. Sözlü taahhüdümüzü, birebir TBMM Eğitim Komisyonu üyesi değerli Milletvekilimiz Sayın Nebi BOZKURT, Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SEVER ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN bey takip ederek kabul edilmesini sağladı. Şimdi ise geçici binanın 1 yıl içerisinde kendi binasında faaliyet göstermesi, bu binanın yapılmadığı takdirde Mut belediyesi tarafından yapılması hususunda belediye başkanına yetki verilmesini kararlaştıracağız. Bazı hayırsever vatandaşlarımız yaptırabilir veya destek verebilir ama onlar destek vermese bile biz belediye olarak yaptıracağız" şeklinde konuşan Başkan Murat ORHAN, "Dönemimizde ilçemizde iki tane 200 yataklı öğrenci yurdu yapılması için çalışma başlattık. İlk yurdun inşaatı hızla devam ediyor. Diğer yurdumuzu Türkiye'de eşine az rastlanır bir proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’müzle ortaklaşa yapıyoruz. 2 buçuk milyon lirası onlardan üzeri belediyemizden karşılanmak kaydıyla 4,3 milyon lira civarında bir yurt daha kazandıracağız. Biz hayalleri hayata geçiren ve başarıyı kovalayan bir kadroyuz. Eğitime destek veriyoruz, destek vermeye devam edeceğiz. Toplamda 400 yataklı iki tane yurt, Mut'a hizmet olarak gelmiş ve biz işin birebir içindeyiz. Son derece mutluyuz. Belediye olarak ilçemizdeki bütün okullarımıza imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak; her türlü fiziki, teknik ve alt yapı konularında destek oluyoruz" dedi. "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yavruları eğitim öğretim amaçlı olarak Mut dışına gidiyor, el birliği ile Mut'a Sağlık Meslek Lisesi kazandıralım" diyen Başkan ORHAN'a belediye meclisi Sağlık Meslek Lisesi yapımı ve takibi konusunda yetki verdi.

İftar Sofrası

Temmuz ayı meclis gündeminin tamamlanmasının ardından gündem dışı konularda Başkan ORHAN bilgi ve müjdeler verdi. ORHAN, "Meclis gündemimizi tamamladık. Almış olduğumuz kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki hafta mübarek Ramazan ayı. Şimdiden bütün İslam aleminin, bütün insanlığın Mübarek Ramazan Ayını tebrik ediyorum. Belediye olarak göreve geldiğimizden bugüne her yıl devam eden İftar Soframız, bu yılda halkımızın hizmetinde olacak. Çınaraltı Parkımızda, iftar soframızla insanımızla kucaklaşarak, o manevi mutluluğu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

"Akçeşme’deki Su Sorununu Kökten Çözüyoruz"

Sertavul Yaylası Akçeşme Mahallesi'nde yerleşimin hızla arttığına dikkat çeken Murat ORHAN; "Sertavul yaylamızda su sorununa kökten çözüm üretmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar, 10 yeni su deposu yaptık. Bu yıl yağış az oldu. Ölçümlerimiz neticesinde geçen yıla göre %50 daha az içme suyu var. Akçeşme'de zaman zaman yaşanan su sıkıntısını ise, Hanboğazı'na yaptığımız su deposundan tam 3 kilometre boru hattı döşeyerek çözeceğiz. Bu müjdeli haberi vermek istiyorum, bir hafta içerisinde Akçeşme'de içme suyu sıkıntısı kökten çözülmüş olacak. Vatandaşımızın içi rahat olsun, biz insanımızın emrindeyiz ve çalışıyoruz" dedi ve Sertavul Yaylasında kanalizasyon çalışmalarının süratle yapıldığının altını çizdi.

Hacınuhlu Köyü Muhtarı Kadir Ceylan'ın köy tüzel kişiliğine ait 25 dönümlük bir arazinin eğitim amaçlı olarak belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi konusunda, o güzergahtaki diğer muhtarlarla birlikte imza kampanyası başlattıklarını belirtmesi üzerine; Başkan ORHAN, ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Murat ORHAN konu ile ilgili not düşerek, Hacınuhlu'nun Karaman-Mut-Taşucu güzergahında tren hattı içerisinde olduğunu, çalışmaların devam ettiğini ifade etti ve "Biz ilçemizden geçmesi planlanan tren yolu güzergahını takip ediyoruz. Belki de o 25 dönümlük alan tren garı olabilir. Zihinlere not düşelim. İlçemize gelecek her hizmetin takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

982 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın