Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam292
Toplam Ziyaret783879
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Akçeşme'deki Su Sorunu Tarih Oldu

Sertavul'da 4 Yılda 10 Yeni Depo Yapıldı

Sertavul Yaylasında, Mut Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nce, geçtiğimiz hafta yeni bir su deposu inşaatına başlandı. 500 tonluk Han Boğazı İçme Suyu Deposu ile birlikte Sertavul’daki 17. Su deposu hizmet vermiş oldu ve bu depodan alınan suyla birlikte Akçeşme'deki su sorunu kökten çözülmüş oldu.

 Döneminde hayata geçirilen 10. Su deposunu yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Murat ORHAN; "İlçemizin yaz nüfusu en yoğun yerleşim merkezlerinin başında gelen Sertavul Yaylamızda, belediye olarak her sene özverili çalışmalar yapıyoruz. Belediyemiz; yayla sakinlerimizin emrindedir. Sertavul yaylamızda su sorununa kökten çözüm üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 Sertavul Yaylası Akçeşme Mahallesi'nde yerleşimin hızla arttığına dikkat çeken Başkan Murat ORHAN; "Akçeşme’deki Su Sorununu Kökten Çözüyoruz" dedi ve"Göreve geldiğimizden bugüne kadar, 10 yeni su deposu yaptık. Bu yıl yağış az oldu. Ölçümlerimiz neticesinde geçen yıla göre %50 daha az içme suyu var. Akçeşme'de zaman zaman yaşanan su sıkıntısını ise, Hanboğazı'na yaptığımız 500 Tonluk yeni su deposundan tam 3 kilometre uzunluğunda 90 'lık PVC boru hattı döşeyerek çözüyoruz. Su ve Kanalizasyon işleri ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyorlar. En geç 8 Temmuz 2013 Pazartesi akşamına kadar Akçeşmedeki su sorununu çözüyoruz. Hanboğazı su depomuzdan Akçeşme'deki yeni depomuza getirdiğimiz 3 km'lik 90'lık PVC içme suyu hattını bitiyoruz. Bu müjdeli haberi vermek ve halkımızla paylaşmak istiyorum, Vatandaşımızın içi rahat olsun, biz insanımızın emrindeyiz ve çalışıyoruz" diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.



962 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın