Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam180
Toplam Ziyaret783201
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Burhanettin Kocamaz Mut’ta

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Burhanettin Kocamaz, Mersin merkez ve ilçelerinde yaptığı çalışmalar kapsamında ilçemizi ziyaret etti. 

Mut’ta sivil toplum kuruluşlarıyla ve vatandaşlarla bir araya gelen Kocamaz, ilk olarak MHP Mut İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada İlçe Başkanı Mehmet Özkan ve partililerle sohbet eden Kocamaz, ardından Mut’ta bulunan köy ve mahalle muhtarlarıyla bira araya gelmek için düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dülger, Mut Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Şeker, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan ile köy ve mahalle muhtarları hazır bulundu. Muhtarlarla birlikte yapılan sohbet toplantısının ardından, Mut Ziraat Odası’nı ziyaret eden Kocamaz, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.  Ziraat Odası ziyaretinin ardından Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın ve yönetim kurulu üyelerini, akabinde Mut Gülnarlılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Necdet Budak’ı ve üyelerini ziyaret eden Kocamaz daha  sonra Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’ndaki vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti. Mut’ta çarşı esnafını da ziyaret eden Başkan Kocamaz,  semt pazarlarında bulunan esnaf ve halkla da bir araya geldi.

Gittikleri her yere sevgiyi, barışı, kardeşliği ve huzuru getirdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, MHP olarak 2014 yerel seçimde Mersin’in geneline talip olduklarını söyledi. Başkan Kocamaz, “2014 Mart’ında Türkiye’de ilk defa bu şekilde uygulanacak bir yerel seçimi yaşayacağız. Bu büyükşehir yasasının aslında henüz ülkenin tamamında birlik ve beraberliği sağlayamadığımız bir dönemde, çıkarılmış olması ülkenin üniter yapısı açısından bazı sıkıntıları da birlikte getiriyor. Biliyorsunuz halen ülkenin doğu bölgesinde barış ve huzur ortamı sağlanmış değil, şu anda geçici ya da sanal bir ateşkes var. O bölgeden kaynaklanan sancılar sıkıntılar Türkiye’nin birçok bölgesini tehlikeye sokuyor. Ülkedeki bu sıkıntı hatta oradan kaynaklanan başka bölgelerdeki sıkıntı hepimizi endişeye sevk ediyor. Ayrıca bu büyükşehir yasası yani eyalet sisteminin alt yapısını oluşturacağı, bu çalışmalar Avrupa Birliği ve ABD’nin dayatmaları sonucunda alınan bir karar olduğu içinde her zaman endişe ile karşılanması ve art niyet aranması gereken bir durum. Her şeye rağmen her türlü karşı duruşa rağmen mademki bu yasa çıktı. Bu saatten sonra herkesin kendi bölgesinde üzerine düşeni yapması bu yasadan doğacak aksaklıkları engelleme yönünde gayret göstermesi gerekir diye düşünüyoruz. Ve onun için Mersin’de ilk defa uygulanacak Mersin’in tamamını kapsayan yani valilik sınırlarıyla büyükşehir sınırlarını bütünleştirecek. Bu seçimde herkesin biraz daha duyarlı olması gerekiyor.” dedi.

Düzenlenen toplantı ve gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Kocamaz ve beraberindekiler ilçeden ayrıldılar.



831 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın