Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam152
Toplam Ziyaret783173
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut'a Sağlık Meslek Lisesi Yapılıyor

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN'ın, ilçemize bir Sağlık Meslek Lisesi kazandırmak adına vermiş olduğu mücadeleye hayırsever vatandaşlarımızdan destek geldi. Yütek Makine Gemi İnşa İnsan Kaynakları San. Tic. Ltd. Şti tarafından ilçemize Sağlık Meslek Lisesi yaptırılacak.

 İlçemize sağlık meslek lisesi yapılması hususunda uzun süre uğraş veren Başkan ORHAN'a; Temmuz ayındaki belediye meclis toplantısında; Belediye meclisi, ilçemize 60 öğrenci kapasiteli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni bazı hayırsever vatandaşlarımız yaptırabilir veya destek verebilir ama onlar destek vermese bile Mut Belediyesi tarafından yapılması hususunda yetki verilmesini kararlaştırmıştı. 

Konu ile ilgili olarak kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başkan Murat ORHAN; "Bütün hemşerilerimin bildiği gibi ilçemize Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kazandırılması için var gücümüzle çalıştık. Biz, bir yandan uğraşırken, engellemeye çalışanlar oldu. Buna rağmen yılmadık. Çünkü Ermenek'te, Karaman'da, Silifke'de, Erdemli'de, Anamur'da Sağlık Meslek Lisesi var ama Mut'ta yok. Çevre il ve ilçelerde olup, Mut'ta olmaması bugüne kadar kimseyi rahatsız etmemiş. Kimse, Mut'a bir sağlık meslek lisesi kazandıralım, diye müracaat etmemiş, talep ve takip etmemiş. Biz ise, ilçemize sağlık meslek lisesi kazandırmak için gerçekten çok mücadele verdik. Geçici olarak kale binamızı gösterdik. Sözlü taahhüdümüzü; TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi değerli Milletvekilimiz Sayın Prof.Dr. Nebi BOZKURT, bizzat takip ederek kabul edilmesini sağladı. Kendisine Mut halkı adına şükranlarımızı sunuyorum. Şimdi geldiğimiz noktada hayırsever hemşerilerimiz bizim bu mücadelemize destek vererek, sesimize ses vererek, eğitime çok ciddi bir katkı yapıyorlar. "Yütek Makine Gemi İnşa İnsan Kaynakları San. Tic. Ltd. Şti" tarafından Mut'a Sağlık Meslek Lisesi yaptırılacak. Bağışa ilişkin protokol Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalandı. 16 derslikli olarak planlanan okula ATA TEKİN SAĞLIK MESLEK LİSESİ adı verilecek. Hayırsever vatandaşlarımıza ilçem adına, şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

932 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın